Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Guvernul vrea să limiteze concedierile. Schema de protecţie a muncii, extinsă până în 2021 
Guvernul ar urma să aprobe extinderea până în 31 ianuarie 2021 a schemei naţionale de protecţie a muncii - ERTE - menită să limiteze numărul concedierilor, au declarat surse din Ministerul Muncii din Spania pentru Reuters.  
prtoteste_spania_madrid

Ministerul Muncii din Spania a ajuns la un acord cu sindicatele, dar încă nu are sprijinul reprezentanţilor mediului de afaceri. Chiar dacă principalul grup de lobby din Spania - CEOE - încă trebuie să aprobe acordul, Guvernul va adopta extinderea schemei, care ar urma să expire miercuri.

De la mijlocul lunii martie, când au fost impuse măsuri stricte pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), milioane de angajaţi au beneficiat de schema naţională de protecţie a muncii. După ridicarea restricţiilor, la finalul lunii iunie, mulţi şi-au reluat activitatea, scrie economica.net

În august, numărul celor aflaţi în schema de protecţie a muncii a scăzut cu 27%, la 812.438. De asemenea, în august, numărul şomerilor a crescut cu 740.000 faţă de perioada similară din 2019, ajungând la 3,80 milioane persoane. 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCMedical.ro | 22 oct 2020, 12:11
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
DefenseRomania.ro | 22 oct 2020, 14:09
Avioanele de război ale Spaniei vin să apere România