Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Fetiță româncă de 4 ani, torturată, violată și ucisă. Magistrații, pedeapsă exemplară definitivă pentru călăul Sarei
WhatsApp
Curtea Constituțională a decis astăzi să respingă, definitiv, recursurile pe care Roberto HH și Davinia MG le-au prezentat împotriva condamnării în dosarul uciderii Sarei, fetița româncă de 4 ani, omorâtă în 3 august 2017.
Spania. Fetiță româncă de 4 ani, torturată, violată și ucisă. Magistrații, pedeapsă exemplară definitivă pentru călăul Sarei

În acest caz au fost condamnați doi spanioli, Roberto, în vârstă de 39 de ani, și partenera lui, Davinia, mama fetiței pe care aceasta a avut-o cu un român.

Roberto, fost mecanic de elicoptere, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a torturat-o, violat-o și ucis-o pe Sara. Judecătorii au stabilit că a recurs la aceste oribile fapte din cauza „urei pentru etnia română”, fetița având tată român. 

Mama Sarei a fost condamnată inițial la 28 de ani de închisoare, iar magistrații au redus pedeapsa la 13 ani. 

În ceea ce privește răspunderea civilă, care nu a fost modificată, ambii condamnați vor despăgubi în comun tatăl fetei decedate cu 95.000 de euro și sora victimei, în vârstă de 15 ani, cu încă 70.000, informează 20minutos.es.

Avocații lui Roberto sunt nemulțumiți și spun că vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

Ancheta, începută după două săptămâni

 

Roberto a depus o plângere împotriva fostei partenere și a tatălui biologic al Sarei pentru presupuse maltratări aduse fetiței și surorii ei mai mari, fapte care sunt în prezent cercetate de Curtea de Violență de gen împotriva femeilor din Valladolid.

Originea deznodământului tragic al Sarei datează după ce mama ei, Davinia, a început o relație la mijlocul lunii mai 2017, când locuia încă în casa familiei alături de partenerul ei și de tatăl biologic al copilului. Din acea perioadă, Sara a început să sufere tot felul de răni, lovituri și chiar unele arsuri.

În data de 11 iulie, mama a decis să o ducă pe fetiță la Serviciul de Pediatrie al Spitalului Campo Grande pentru a fi tratată pentru o vânătaie puternică la nivelul buzei și acolo medicii, alertați de numărul de răni găsite pe tot corpul Sarei, au activat protocolul de maltratare.

Cu toate acestea, Serviciile Sociale ale Consiliului nu au fost însărcinate de Parchet să inițieze o anchetă până la data de 25 a aceleiași luni, aproape cincisprezece zile mai târziu.

 

Sara, violată și bătută

 

Interviul pe care oficialii Consiliului le-au susținut a doua zi cu Davinia și fetele i-a făcut suspicioși, deși nu s-au putut întâlni din nou cu ele din cauză că mamă și nici fetele nu au erau acasă pe 28 iulie și 1 august.

Până când tehnicienii din Serviciile Sociale au sunat-o pe Davinia la telefon pe 2 august pentru a o informa că preiau tutela Sarei, era prea târziu. Mama le-a spus atunci că fiica ei zăcea intubată în UCI a Clinicii Universitare, unde a murit a doua zi din cauza unei leziuni la cap suferite.

Autopsia efectuată a identificat o multitudine de leziuni, caracteristici ale așa-numitului „sindrom al copilului bătut”, cu vânătăi de evoluție diferită pe tot corpul care, potrivit criminaliștilor, nu au fost accidentale, precum și semne evidente ale suferinței anale și vaginale, care nu a fost complet consumată din cauza constituției anatomice a victimei.

 

Roberto, „obsesie” pentru Sara

 

Anchetatorii au descoperit, în urma mesajelor verificate, „obsesia” lui Roberto pe care a avut-o pentru fetiță: „Sara este a mea” sau „Am să-i mănânc fundul”. 

„Tristețea extremă” pe care a arătat-o ​​în ultimele fotografii micuța înainte de a muri, coincidând cu intrarea călăului ei în viața mamei sale.

Roberto era singurul adult din casă, iar o șuviță din părul Sarei a fost găsită în pantalonii scurți pe care acuzatul îi purta ca pijamale. Totodată, au fost găsite rămășițe biologice sub unghiile micuței, dovadă mai mult decât evidentă că a încercat să se apere fără succes, deși acea luptă s-a reflectat și sub forma unor zgârieturi pe mâini și antebrațe ale călăului.

Printre motivele infracțiunii se numără ura pe care ar fi simțit-o Roberto față de oamenii de origine română, de unde și termenul derogatoriu „român” cu care s-a adresat fetei.

În ceea ce o privește pe mamă, acuzatorii, cu excepția avocatului tatălui biologic, au afirmat cu tărie că „a cunoscut și a consimțit” maltratarea suferită de fetiță și în ciuda acestui fapt ea a acordat prioritate relației sale de cuplu: „Și-a pus interesul egoist pe primul loc și a jucat ruleta rusească cu fiica sa”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel