Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Decizia inteligentă a autorităților din Madrid pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
WhatsApp
În această situație complexă prin care trece lumea, din cauza SARS-CoV-19, bicicleta este una dintre cele mai sigure forme de transport și poate juca un rol fundamental în mobilitatea orașelor.

La Madrid, unul dintre marile focare de coronavirus din Europa, viaţa revine, treptat, la normal. Astfel că, odată cu relaxarea restricţiilor, autorităţile madrilene au încurajat folosirea bicicletelor.

Pe două roți, cetățenii evită mulțimile mari atunci când călătoresc singuri și mențin o distanță sigură, motiv pentru care consiliul municipal din Madrid a dispus redeschiderea serviciului Bicimad începând de ieri, 22 aprilie, ora 6:00 a.m, susțin cei de la Marca.

Bicicleta e printre cele mai sigure forme de transport în aceste momente. Serviciul public de închiriere a fost redeschis, iar numărul bicicletelor disponibile va creşte, treptat, în următoarea perioadă. În plus, reprezentanții Consiliului Municipal din Madrid au mai anunțat că deschiderea se va face parțial. Cu alte cuvinte, au fost scoase din depozite doar 50% dintre biciclete iar repartizarea s-a făcut la doar 10% dintre stații.

Bineînţeles, inclusiv cei care vor merge pe două roţi sunt obligaţi să aibă măşti şi să folosească mănuşi, aşa cum au cerut autorităţile, după ridicarea parţială a restricţiilor.

 Nu în ultimul rând, bicicltele dar și aparatele ce se folosesc pentru închirierea acestora vor fi dezinfectate în fiecare seară pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel