Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Cinci români, dintre care trei minori, au jefuit mai multe magazine de telefoane mobile. Pradă de 17.000 de euro
WhatsApp
Garda Civilă și Poliția Națională, în cadrul a două operațiuni, au destructurat un grup infracțional, specializat în jafuri cu violență și intimidare în magazinele de telefoane mobile. În urma operațiunii, cinci persoane, cetățeni români, dintre care trei  minori, au fost arestate. Cei cinci hoți au sustras 31 de telefoane mobile, în valoare de circa 17.000 de euro.
Spania. Cinci români, dintre care trei minori, au jefuit mai multe magazine de telefoane mobile

Primele jafuri au fost comise în două magazine de telefoane mobile din Torrejón de Ardoz, în provincia Madrid. Pe data de 30 martie, trei bărbați, cetățeni români, au intrat într-o unitate comercială și, prin amenințări și intimidări, au reușit să sustragă șase telefoane, în valoare de peste 6.000 de euro. Mai târziu, pe 8 aprilie, folosind același mod de operare, hoții au reușit să fure 13 telefoane mobile, în valoare de peste 6.000 de euro, scrieeldiadigital.es.

În ambele cazuri, infractorii au reușit să fugă cu o mașină care îi aștepta lângă magazinele jefuite. Grupul I al Brigăzii Locale de Poliție Judiciară din cadrul Secției Naționale de Poliție Torrejón de Ardoz a demarat ancheta, pentru a-i identifica și reține pe infractori.

Hoții români și-au continuat activitatea infracțională și s-au deplasat în provincia Toledo. Astfel, pe 9 aprilie au intrat într-un magazin din Fuensalida. În interior, se aflau doi angajați și un client. În timp ce doi dintre hoți au sustras 12 telefoane mobile, în valoare de 5.000 de euro, cel de-al treilea îi aștepta la ușă. Ulterior, toți au urcat în mașină, unde era așteptați de cel de-al cincilea bărbat.

 

Prinși, în flagrant, în urma unui apel  

 

Câteva zile mai târziu, pe 12 aprilie, un apel la secția de poliție anunța că, în Torrijos, mai multe persoane au încercat că intre într-un magazin de telefoane mobile, forțând ușa. Intervenția rapidă a anchetatorilor din Torrijos, care s-au deplasat la fața locului, a  permis localizarea autoturismului care era pe punctul de plecare, cu patru persoane la bord.

Bărbații au fost recunoscuți ca autorii jafurilor, comise în Fuensalida și în Torrejón de Ardoz din provincia Madrid. Trei dintre ei sunt minori și nu aveau niciun act de identitate asupra lor, oferind informații false și inexacte. Anchetatorii însă au reușit să obțină certificatele lor de naștere,  de unde a reieșit că cei trei sunt minori. În total, cinci bărbați, cetățeni români, au fost arestați: trei  minori, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, un bărbat de 27 de ani, care conducea mașina, și un alt bărbat de 44 de ani. Toți au fost aduși în fața magistraților Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiune al Guardia de Torrijos și a Parchetului pentru Minori din Toledo. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel