Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Bilanţul furtunii Gloria a crescut la 10 morţi
WhatsApp
Furtuna Gloria, care a lovit Spania începând de duminică, a lăsat în urma sa zece morţi, potrivit unui ultim bilanţ publicat astăzi de autorităţile locale, transmite AFP.

„Cadavrul unui bărbat căutat în Cabaces (nord-est) a fost găsit în automobilul său”, a anunţat Protecţia Civilă din regiunea Catalonia într-un mesaj pe Twitter. Astfel, numărul persoanelor decedate din cauza acestor intemperii a ajuns la zece.

Aflat în vizită în Catalonia şi Baleare, două din regiunile cele mai afectate de intemperii, liderul guvernului socialist spaniol, Pedro Sanchez, a promis că „va reacţiona la daunele provocate de furtună cu solicitudinea de care au nevoie locuitorii”.

Penultima victimă identificată este un bărbat descoperit astăzi într-un râu, la Jorba, în Catalonia (nord-est), a declarat pentru AFP unul dintre membrii echipelor de salvare, fără a putea confirma dacă este vorba despre o persoană dată dispărută în aceeaşi zonă.

 

Estul Spaniei a fost afectat de ploi abundente, ninsori însoţite de rafale de vânt 

 

De asemenea, decesul, miercuri, al unei femei în vârstă de 75 de ani, în urma prăbuşirii imobilului în care locuia din provincia Alicante, a fost pus tot pe seama intemperiilor, mai precis a ploilor abundente, au declarat joi autorităţile locale.

Celelalte şapte victime au fost descoperite decedate începând de duminică în regiunile Valencia (est), Catalonia (nord-est), Andaluzia (sud) şi Castilia şi Leon (centru).

Începând de duminică, estul Spaniei a fost afectat de ploi abundente, dar şi de ninsori, însoţite de rafale de vânt de 100 km/oră şi de valuri care au depăşit 10 metri înălţime.

Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, în contextul în care cel puţin cinci persoane sunt în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare. Printre acestea se numără un britanic de 25 de ani, care a dispărut la Ibiza, şi un spaniol de 27 de ani, care făcea alpinism pe insula Mallorca.

Furtuna Gloria a ajuns şi în Franţa, începând de marţi. În departamentul Pyrenees-orientales, aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din cauza intemperiilor, dar au început de joi să se întoarcă rând pe rând în locuinţele lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel