Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. AVERTIZARE MAE pentru românii care trăiesc sau călătoresc în această țară
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania cu privire la incendiul în zona muntoasă din centrul insulei Gran Canaria, pe care autorităţile l-au încadrat ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă. 

"În contextul extinderii incendiului, autorităţile au procedat deja la evacuarea a peste 1.000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructură şi drumuri publice au fost închise, fiind activată unitatea militară de urgenţă şi s-a cerut sprijin logistic Comunităţii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda şi Galdar", se precizează într-un comunicat al MAE transmis, luni.

Conform aceleiaşi surse, autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi forţe de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor. Cetăţenilor români li se recomandă să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucţiunilor autorităţilor locale.

MAE menţionează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă 112 şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel