Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, relaxare în paşi mărunţi. În ce locuri pot merge cetăţenii începând de astăzi
WhatsApp
Guggenheim din Bilbao a devenit luni primul mare muzeu care şi-a redeschis porţile în Spania, unde măsurile de relaxare a restricţiilor vizează deja peste 70% din populaţie care s-a putut bucura de plaje şi de restaurante, relatează AFP.

Muzeul Guggenheim, din Ţara Bascilor (nord), s-a redeschis luni publicului dar cu orare reduse, potrivit paginii sale de internet.

Toate muzeele din Spania au fost închise la mijlocul lunii martie după instaurarea stării de urgenţă şi izolării stricte, într-o ţară îndoliată de pandemia de Covid-19 care a provocat peste 27.000 de morţi.

După o curba descendentă a cazurilor, Spania a demarat o perioadă de relaxare a restricţiilor în diferite faze şi pe regiuni, care, potrivit premierului Pedro Sanchez, s-ar putea încheia la 1 iulie. Această relaxare permite deschiderea muzeelor cu un aflux redus de vizitatori şi la între 30% sau 50% din capacitatea lor normală.

Însă la Madrid, cele două muzee cele mai vizitate din ţară, Prado şi Reina Sofia, se vor deschide de abia sâmbăta.

Cu intrarea luni a noi provincii în cea de-a doua etapă de relaxare, 70% dintre spanioli beneficiază de o mai mare libertate care le permite accesul la plajă şi la restaurante după ce în faza 1 a fost permisă doar deschiderea teraselor.

Faza a II-a autorizează şi deschiderea cinematografelor, teatrelor şi centrelor comerciale, cu un aflux însă restrâns de spectatori.

Madrid şi Barcelona, cele mai afectate de oraşe de pandemie, se află încă în faza 1, în care este permisă doar deschiderea teraselor, a magazinelor mici, bibliotecilor şi a hotelurilor fără părţile comune.

Mai avansate, insulele Canare şi Baleare au intrat de luni în faza a III-a şi ultima ce permite deschiderea barurilor, cazinourilor sau a spaţiilor de agrement, precum grădinile zoologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel