Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Slovacia interzice reuniunile cu mai mult de 6 persoane
WhatsApp
De marţi, 13 octombrie, reuniunile cu peste şase persoane din diferite familii sunt interzise, din cauza unei creşteri rapide a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Slovacia.  
petrecere_oprita

Decizia se adaugă unei serii de măsuri dispuse duminică pentru a opri răspândirea virusului, între care restaurantele vor livra de joi mâncare la domiciliu, precum şi închiderea completă a piscinelor, saunelor şi sălilor de sport. Măsurile au declanşat un conflict cu coaliţia guvernamentală între premierul populist-conservator Igor Matovic şi ministrul economiei Richard Sulik, care a părăsit o reuniune a echipei naţionale de criză pentru a decide măsurile.

Sulik, din partidul neoliberal Libertate şi Solidaritate, a criticat de asemenea pe social media răspunsul guvernului, spunând că se iau măsuri care vor afecta economia Slovaciei fără a fi posibil să se apeleze la fapte pentru a le sprijini deciziile. Datele Ministerului Sănătăţii arata că cele mai multe infecţii apar de fapt la evenimente ca nunţi şi sărbatori de familie; nu există date fiabile despre şanse de infectare la locurile de muncă sau in restaurante. Premierul l-a atacat pe ministrul Sulik luni, apreciind ca răspunsurile acestuia sunt ''un sabotaj iresponsabil la măsuri extraordinar de necesare'' şi că partidul sau are nevoie de ''un lider mai bun''.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel