Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemul sanitar din România, la limită: 12 pacienți aflați în stare critică, transportați în Ungaria
WhatsApp
Alți 12 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, sunt transportați vineri în Ungaria.
Scandal și bătaie la un fast-food din Botoșani: Client bătut de concubinul vânzătoarei

Conform Ministerului Sănătății, este vorba despre 5 pacienți intubați care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți Covid grav în țara vecină pentru tratament.

Transferul primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, în Ungaria, a început joi. Inițial, era vorba de 10 bolnavi, 8 internați la București și 2 la Timișoara. Ministrul interimar al Sănătății Cseke Atila a anunțat apoi că au fost transferați în Ungaria doar 8 dintre cei 10 pacienți programați. Unul a murit, iar altul nu era stabil, a precizat ministrul.

Ungaria ajută România și preia pacienți COVID

 

Ungaria sare în ajutorul României, țară greu încercată de valul 4 de coronavirus, și va prelua 50 de pacienți COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de Reuters.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Presiunea asupra sistemului de sănătate crește de la o zi la alta în toată țara, prin urmare Ungaria oferă ajutor în gestionarea crizei, anunță președintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjártó Péter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecției cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniță, la Debrecen și Szeged pentru bolnavii Covid”, susține Kelemen.

Acesta adaugă că sarcina cea mai importantă este salvarea de vieți omenești: „Însă dacă nu reușim să facem față singuri unei situații dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde știm sigur că vom găsi înțelegere și solidaritate. Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere și îi mulțumim pentru sprijin!”.

Niciun pat liber la ATI pentru pacienții cu COVID-19 în România

 

Nu mai este niciun pat liber pentru pacienții în stare gravă cu COVID-19 în România. Sunt ocupate toate cele 1.676 de locuri disponibile.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.566 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

În prezent, 1.676 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel