Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simptomul de COVID-19 care aduce, de fapt, vești bune pentru pacienții infectați
WhatsApp
1.470 de noi îmbolnăviri cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 21 de mii de teste. Din nefericire au murit 44 de pacienți, în timp ce la Terapie Intensivă sunt îngrijiți 551.

S-a îmbolnăvit de COVID-19 și chirurgul Mircea Beuran, fost ministru al Sănătății.

Mircea Beuran, renumitul dar şi controversatul chirurg acuzat de luare de mită a fost confirmat cu virusul Sars-Cov-2. Profesorul ne-a mărturisit că este la finalul bolii şi că se simte bine.

În Timiş, în ultimele 24 de ore au apărut 36 de cazuri noi. În prezent sunt 12 focare active, unul chiar la spitalul de copii din Timişoara. Şase cadre medicale de la secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică sunt confirmate pozitiv.

Un focar a apărut şi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistriţa - 14 din 18 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv. Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, iar şefa centrului a decis să fie testat tot personalul.

Anca Andrițoiu, director DSP Bistriţa-Năsăud: “Toate persoanele au mers la evaluare la spitalul judeţean, cei cu simptome dacă e necesar să fie internaţi vor fi internaţi în spital iar cei fără simptome vor fi izolaţi la domiciliu cu familiile lor, timp de 14 zile. În acest moment şi probabil mâine centrul este închis pentru că se face dezinfecţie generală”, scrie Știrile PRO TV.

Potrivit raportului săptămânal întocmit de INSP, în perioada 21-27 septembrie, peste 34% din totalul îmbolnăvirilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constantă şi Braşov. Iar un studiu recent aduce informaţii noi despre simptome deja ştiute.

 

Bolnavii care îşi pierd mirosul fac cele mai uşoare forme ale bolii

 

Conform cercetătorilor belgieni şi francezi, bolnavii care îşi pierd mirosul fac cele mai uşoare forme ale bolii provocate de noul coronavirus.

Ce i-a ingozit totdeauna pe doctori la COVID-19 au fost inflamaţiile produse de virus în corp, de la plămânii umpluţi cu lichid, până la sindromul kawasaki, când în urma infectării, organismul intră într-o stare de inflamaţie generalizată, extrem de periculoasă.

Când bolnavii îşi pierd mirosul, ORL-istii ştiu că au căile nazale inflamate. De aici vin cele două veşti bune: pe de o parte în loc să fără ravagii în plămâni sau la inimă, virusul afectează doar nasul.

Căile nazale, odată inflamate de sistemul imunitar al organismului, opresc acolo infecţia cu noul coronavirus şi astfel, în sânge pătrunde o cantitate mai mică de virus, care nu se mai răspândeşte şi la alte organe.

Cum şi-au dat seama medicii ca pierderea mirosului e semn bun? După ce au împărţit 1.300 de bolnavi de COVID19 în trei categorii: cei cu formă uşoară a bolii, cazurile moderate şi cele cu adevărat grave.

Surpriză a fost ca 70-85% din bolnavii cu forme uşoare şi moderate îşi pierduseră mirosul, în timp ce numai 10-15% dintre cei în stare gravă semnalau că nu mai simt niciun miros.

85% dintre bolnavii de COVID19 care şi-au pierdut mirosul, l-au recăpătat în cel mult trei luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel