Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep, victorie la Stuttgart. A ajuns în semifinalele turneului
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o, vineri seara, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4.
Simona Halep - Ons Jabeur

Halep (29 ani), numărul trei mondial, s-a impus după 71 de minute şi va juca pentru a treia oară în semifinale la Stuttgart, după 2015 şi 2017.

Simona Halep, a doua favorită a turneului, a predat o lecţie de tenis în primul set al meciului, în care a avut 5-0 şi pe care l-a câştigat în doar 23 de minute. Românca a pierdut doar trei puncte pe propriul serviciu în acest set.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, dar Halep a avut şi în acest set iniţiativa. Alexandrova a condus pentru prima oară cu 2-1, după ce Halep începuse setul cu break, dar apoi românca a făcut trei ghemuri la rând şi s-a desprins la 4-2. Alexandrova (26 ani, 34 WTA) a reuşit egalarea, 4-4, dar Halep a făcut un nou break şi a servit pentru meci. Rusoaica a avut patru mingi de break, dar în cele din urmă Simona a pus capăt confruntării, la a treia minge de meci.

Simona Halep-Arina Sabalenka sau Simona Halep-Anett Kontaveit, în finala de la Stuttgart



Halep a avut 3 aşi şi 2 duble greşeli, iar Alexandrova a reuşit un as şi a comis 5 duble greşeli. Simona Halep a avut un 70% la punctele făcute cu primul serviciu, faţă de cele 47 de procente ale rusoaicei. Superioritatea a fost vizibilă şi la al doilea serviciu, 55%-41%.

Fostul lider mondial a avut 14 winners, iar Alexandrova doar 11 mingi direct câştigătoare, rusoaica totalizând mai multe erori neforţate, 33-15.

Alexandrova a câştigat ultimele două partide directe, dar acum scorul este egal, 2-2. Halep s-a impus în 2019, în turul al doilea la Cincinnati, cu 3-6, 7-5, 6-5, dar rusoaica şi-a luat revanşa în acelaşi an în turul al doilea la Beijing, cu 6-2, 6-3, iar anul acesta a învins-o pe Simona în sferturi la Gippsland Trophy (Melbourne), cu 6-2, 6-1.

Halep şi-a asigurat un cec de 26.130 de euro şi 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va întâlni pe învingătoarea dintre belarusa Arina Sabalenka, a cincea favorită, şi estoniana Anett Kontaveit.

[cteste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel