Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep, calificată în optimile de finală la US Open, după un meci dramatic cu Elena Rybakina
WhatsApp
Simona Halep (13 WTA), ultima reprezentantă a României pe tabloul de simplu la Grand Slam-ul de la US Open s-a confruntat vineri seara cu Elena Rybakina (20 WTA), în primul meci al șaisprezecimilor de finală. Cele două au furnizat un spectacol sportiv de înaltă calitate, cu multe momente dramatice.

Simona Halep s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (13-11), 4-6, 6-3, după 2 ore și 22 de minute.

Halep a început greu meciul, fiind condusă, 0-3, chiar în debut, dar apoi a revenit, egalând. Rybakina a mai făcut un break și s-a desprins la 3-5, având apoi o minge de set, salvată de Halep, pe propriul serviciu.

Românca a întors iar rezultatul, câștigând din nou 3 game-uri la rând, care au adus-o în situația de a servi pentru câștigarea setului. Sportiva kazacă a răspuns însă cu un al treilea break, ducând setul în tiebreak.

Un tiebreak ce a constituit cel mai intens și dramatic moment al meciului. Halep a lovit foarte puternic și s-a desprins întâi la 3-0 și apoi la 6-2, procurându-și 4 mingi de set. Rybakina s-a mobilizat, reușind să egaleze și mai apoi să mai împiedice alte două șanse ale româncei de a închide setul.

Simona Halep, calificată în optimile de finală la US Open

 

Mai apoi, kazaca a trecut în avantaj, Halep fiind cea care s-a văzut nevoită să se mobilizeze pentru a salva 3 mingi de meci, la 8-9, 9-10 și 10-11.

În cele din urmă, după ce a reușit să se pună la adăpost, Halep și-a adjudecat setul, la a 7-a tentativă, cu scorul de 7-5 (13-11), după o oră și 5 minute și un tiebreak de aproape 20 de minute.
Setul secund a început identic cu primul, Rybakina conducând cu 0-3, fiind apoi egalată, 3-3, după ce a solicitat o pauză medicală, la 2-3. La 4-4 Halep a pierdut serviciul și imediat după aceea și setul (4-6)

Decisivul a început cu un break al Rybakinei și un rebreak al lui Halep, care s-a desprins apoi la 4-1 și 5-2, profitând de o ușoară problemă fizică ce a părut să fi revenit la glezna sportivei din Kazakhstan.

În game-ul câștigător Halep a arătat încă odată care au fost cele mai importante arme ale sale în acest meci: o apărare incredibilă de feroce și un atac diversificat, cu lovituri puternice, cu care și-a pus în dificultate adversara.

Pentru prezența în optimile de finală, Simona Halep va fi recompensată cu 265.000 dolari americani și 240 puncte WTA.

În următorul tur, Halep va întâlni câștigătoarea meciului dintre ucraineanca Elina Svitolina, favorită numărul 5, și Daria Kasatkina, a 25-a favorită a turneului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel