Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sfârșit tragic pentru un tânăr român: Și-a TĂIAT GÂTUL în apartament, după un scandal sexual în Marea Britanie
WhatsApp
Luca, un tânăr român de 30 de ani, fiul unui reputat medic, și-a pus capăt zilelor la scurt timp după ce s-a întors acasă, în România. El a fost arestat în Marea Britanie pentru agresiune sexuală şi deţinere de droguri de mare risc.

Un tânăr român de 30 de ani din Oradea a sfârșit tragic. Luca J., fiul unui reputat medic oftalmolog orădean, a fost găsit cu gâtul secţionat, într-o baltă de sânge, chiar de mama sa. Bărbatul ar fi avut probleme legate de consumul de droguri, care l-ar fi dus chiar în arest, anul trecut, după un scandal în Sheffield, Marea Britanie.

După ce a absolvit Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu" din Oradea, tânărul şi-a continuat studiile în Marea Britanie. Anul trecut, Luca a fost arestat în Sheffield, oraşul în care a stat pe timpul studiilor şi unde s-a întors, în mai multe rânduri, şi după absolvirea lor. Incidentul a avut loc primăvara trecută, relatează presa engleză. Dezbrăcat de la brâu în jos, tânărul a ieşit în faţa casei  "înarmat" cu un panou, cu care a început să lovească maşinile parcate, avariind două dintre acestea.

Unul dintre  vecini  a sunat atunci la Poliţie, iar la caz s-au prezentat două poliţiste care au încercat să-i ia panoul şi să-l imobilizeze. Probabil sub influența substențelor stupefiante, Luca a început să strige cuvinte şi expresii jignitoare, de genul "lovely girls for me to rape" (fete drăguţe pe care să le violez) şi "I love sex" (îmi place să fac sex), iar apoi s-a năpustit asupra poliţistei care voia să-l încătușeze. Însă bărbatul a reușit să trântească una dintre polițiste la pământ, s-a urcat pe ea și a încercat să o agreseze sexual. A fost oprit doar cu spray iritant, părând atunci că ar fi într-o transă, nu a reacționat nici la loviturile de baston care i-au fost aplicate, releteazaă BBC.com.

După incident el a fost arestat preventiv și  inculpat pentru două infracţiuni de distrugere, ultraj, vătămare corporală, agresiune sexuală şi deţinere de droguri de mare risc, după ce atât în organismul său, cât şi în locuinţa sa, s-au descoperit în urma percheziţiei mai multe pastile de ecstasy. Procesul s-a încheiat abia anul acesta, Luca fiind condamnat la închisoare pentru 3 ani şi 6 luni, cu posibilitatea de a fi eliberat pe 8 octombrie 2020.

În pledoaria de apărare, avocatul său a încercat să îmbuneze instanţa descriindu-l pe tânăr ca fiind o persoană foarte inteligentă, dar suferind de depresie, afecţiune pe care a pus-o pe faptul că s-a mutat, mult prea tânăr, din România în Anglia. Cu toate acestea, Instanța a stabilit că faptele sale „au fost influenţate în mare măsură de droguri şi există o mare probabilitate ca în viitor, dacă va consuma din nou stupefiante, să repete astfel de infracţiuni", a conchis judecătorul la ultimul termen al procesului, pe 7 ianuarie 2019, condamnând „violenţa incredibilă" împotriva „unor doamne care voiau doar să-şi facă treaba".

Totuși, din pedeapsă, tânărului i-au fost scăzute  cele aproape 9 luni de arest preventiv şi astfel a fost eliberat cu mult înainte de termenul stabilit, după care s-a întors acasă, la Oradea. Întors acasă, tânărul a stat internat la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, iar la scurt timp după externare, la finele lunii septemrbie, şi-a pus capăt zilelor într-un mod extrem - secţionându-şi gâtul. El a fost găsit în apartamentul în care locuia singur chiar de către mama sa, care a chemat de îndată Ambulanța, însă medicii nu au putut decât să îi constate decesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel