Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Senatoarea PSD Gabriela Creţu: „Se extrag informaţii din noi; COVID-ul, primul mare experiment global“ (VIDEO)
Senatoarea PSD Gabriela Creţu, preşedintă al Comisiei pentru afaceri europene, a organizat recent o dezbatere pe tema 5G în Parlamentul României, unde a promovat mai multe teorii conspiraţioniste cum ar fi ideea că din oamenii sunt extrase informaţii sau că pandemia de COVID e „un experiment global”.

Discursul senatoarei PSD a fost semnalat de fizicianul Cristian Presură, care a participat la dezbaterea din Parlament.

„Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi [...] am citit eu odată cifra aia cu multe zerouri de 10^27 biţi de informaţie pe care unii le utilizează pentru a ne controla comportamentele. De asta dacă măcar suntem resursă, trebuie să plătească dividentul [..] atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alţii, ştim din istoria ştiinţei, eu sunt doctor în epistemologie”, a declarat Gabriela Creţu.   

„Îmi pare rău ca trebuie sa fac referire la politica, dar pana la urma cred ca asta lămurește misterul cum un ONG mic ca STOP 5G România a fost primit la audieri in Senat. De fapt, cred ca e exact pe invers. Doamna senator Gabriela Crețu (PSD) pare ca se teme de 5G / surveillance / control, asa încât a rugat ea ONG-ul sa facă un memoriu si sa vina cu el "din partea societății civile"!“, mai scrie fizicianul Presură pe pagina sa, în postarea referitoare la discursul senatoarei PSD.

 

Mai jos alte declarații din audiere:


(13:50) Senator Gabriela Crețu : e vorba de dezvoltarea acelor "industrii" care vor înlocui forța umană și omul cu roboți și inteligență artificială pe de o parte cu consecințele sociale despre care am mai discutat";

(1:21:30) Senatorul Gabriela Crețu: "inteligență artificială prelucrează cantități de informație pe care noi nici nu le imaginăm, creează algoritmi pe care noi nici măcar nu îi înțelegem și S-AR PUTEA SĂ NE CONDUCĂ ȘI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!" La remarcă senatorului Ecaterina Andronescu că 5G-ul poate face mașinile să meargă singure și să scăpăm de traficul pe care îl avem, doamna Crețu continuă: "eu cred că dacă mai conducem mașină, mai antrenăm inteligență. Mă tem să nu cădem în partea cealaltă în care efectiv să fim inutili. V-am mai spus eu că ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, ÎN CARE VOM AFLĂ CARE SUNTEM UTILI ȘI CARE SUNTEM INUTILI";

(48:40) Senatorul Gabriela Crețu: "odată cu lumea digitală se creează o nouă realitate, care este strict privată, pe care nu o înțelegem la nivel public, pe care nu o controlăm și nici nu o impozităm, că să spunem așa".

[citeste si]

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?