Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se dublează bursele pentru elevi. Măsura se aplică din semestrul al doilea
WhatsApp
Elevii vor primi mai mulți bani începând cu semestrul al doilea din acest an școlar, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Bursele vor fi majorate pentru toate categoriile de elevi.
Norvegia, constrânsă de efectele Covid. Ministrul Educației renunță pentru a treia oară la examenele de sfârșit de an școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat vestea așteptată de toți elevii: bursele de performanţă, cele de merit, cele de studiu, dar şi cele de ajutor social vor creşte începând cu semestrul al doilea al acestui an școlar. Cele de merit se vor  acorda elevilor care obțin medii școlare cuprinse între 9.50-10.00.

Bursele de performanţă vor urma să crească de cinci ori, așadar 100 lei se vor transforma în 500 de lei, iar bursele de merit vor crește de la 100 la 200 lei, a trasmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Numărul elevilor eligibili pentru acordarea burselor s-a dublat în anul școlar 2020-2021. La acest moment, sunt  1.421.467 de elevi care pot obține burse sociale sau de merit.

La baza majorării burselor pentru elevi au stat chiar propunerile lor. Consiliul Național al Elevilor a solicitat dublarea burselor de merit, având în vederea stabilirea criteriului de performanță: medii cuprinse între 9.50 și 10.00

În anul 2021, bugetul total al burselor elevilor a fost de 540 milioane lei, iar pentru anul 2022, aferent acestor creșteri, bugetul estimat propus este de peste 1,031 miliarde de lei, au explicat oficialii Ministerului Educației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel