Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Schengen. Rareş Bogdan, solicitare către liderii UE: "După negocieri intense..."
WhatsApp
Rareş Bogdan  cere constituirea unui proiect privind aplicarea integrală a dispoziţiilor Schengen în România și Bulgaria.
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

"După negocieri intense, am introdus un paragraf în care cerem Consiliului un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România și Bulgaria", a scris europarlamentarul Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

"Spațiul Schengen nu s-a confruntat niciodată înainte cu o pandemie atât de gravă pe teritoriul său. În mod evident, statele membre au reintrodus controalele temporare la frontiere ca o măsură imediată de salvgardare a sănătății. Acum, mai important, trebuie să vedem o reducere a restricțiilor cu privire la libertatea de mișcare, în aceeași măsură cu relaxarea măsurilor de izolare privind COVID-19", a mai declarat Rareş Bogdan, potrivit comunicatului oficial emis pe site-ul grupului EPP.

Alocuţiunea a fost completată şi de vicepreședintele Grupului PPE, europarlamentarul Paulo Rangel.

„Statele membre trebuie să colaboreze pentru redeschiderea treptată, coordonată și responsabilă a frontierelor Schengen interne într-un mod unificat. Coeziunea în această problemă ar oferi în acest moment multă certitudine necesară ", a declarat vicepreședintele Grupului PPE, europarlamentarul Paulo Rangel, negociator pentru o rezoluție privind situația spațiului Schengen în urma focarului COVID-19.

„Controalele la frontiera internă introduse ca măsură de urgență datorate răspândirii COVID-19 trebuie să fie strict limitate în timp, proporționale și utilizate numai pentru perioada considerată necesară de către autoritățile responsabile de sănătate. Codul de frontieră Schengen servește un scop esențial - reglementarea și protejarea unui proiect-pilot al UE. Solicităm Comisiei Europene să monitorizeze îndeaproape aceste evoluții ”, a concluzionat Rangel.

Deputații din Comitetul Libertăților Civile vor vota rezoluția astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel