Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCANDAL uriaș. Românii din Austria, invitați în secția de votare, pentru ca apoi să fie DAȚI AFARĂ (Camera ascunsă)
WhatsApp
Cetăţenii români din diaspora continuă să sesizeze, în continuare, neregulile de la votul de duminică. În Linz, Austria, un român a filmat cu camera ascunsă o discuţie tensionată între cetăţenii nemulţumiţi, care nu au putut vota, şi personalul din secţia de votare. 

Bărbatul povesteşte că a stat opt ore şi jumătate în picioare, afară, într-o căldură greu de suportat. Acesta susţine că, până la 21:37, au fost înregistrate 1.759 de voturi însă, iar sute de români care mai erau afară nu au reuşit să mai voteze, din cauză că, spun cei din secţia de votare, sistemul electronic de monitorizare a votului a fost închis. Oamenii reclamă că mai erau 20 de persoane în sediu care, potrivit legii, puteau să voteze dacă se aflau deja înăuntru.

"Din păcate, cam asta a fost totul. Ne-au băgat acolo, cică, ultimii 20, ca apoi să ne scoată. Mai eram vreo 10 să votăm şi ne-au scos afară pentru că calculatoarele din România s-au oprit. Este ora 22:30 şi ne spun că calculatoarele s-au oprit. Sunt foarte multe maşini de poliţie pentru că au fost 300-400 de oameni care nu au mai reuşit să intre. Oamenii au plecat paşnic. (...) Din cinci urne de vot, doar două au fost deschise. Din ce am înţeles, ceva legat de scanările de buletin. (...) Am fost printre ultimii zece oameni înăuntru. Normal, legea spune că dacă eşti înăuntru, votezi. Oamenii de acolo ne-au spus numai că s-au oprit calculatoarele din România. Deci, pur şi simplu le-au oprit", spune românul. 

 

Protest în secţia de votare

 

Acesta a povestit şi în ce condiţii au stat oamenii la coadă şi cum s-a desfăşurat votul.

"Crucea Roşie de aici au venit în ajutorul nostru şi ne-au adus apă. Din păcate, nu am reuşit să votez, m-am chinuit. Am venit aici de la ora 14:00. Este ora 22:30. Ca să vă închipuiţi, am stat opt ore jumătate - nouă ore jumătate cu drumul, o oră de la mine de acasă şi am ajuns să fac... nimic. Absolut nimic! Şi mi-e o ciudă enormă pentru că puteam să votez şi eu. Sunt tot ud leoarcă pentru că, prima oară când am venit era o căldură enormă. De aia au şi venit să ne aducă apă. Am intrat înăuntru, la fel, foarte cald. La sfârşit, ca să poţi să intri, oamenii se şi îngrămădeau şi era dezastru".

 

"Dar câte secţii aţi vrut? O sută"

 

În continuare, a fost adăugată o filmare cu camera ascunsă, realizată de acelaşi cetăţean, în care cei de la secţia de votare le explica oamenilor că nu mai pot face nimic, din moment ce sistemul a fost întrerupt. După câteva minute de discuţie în care cetăţenii au încercat să le explice, fără succes, că vor să voteze şi că sistemul în alte secţii s-a închis la 21:30, au început să scandeze furioşi. Românii au plecat până la urmă, după ce au fost rugaţi de agenţii de poliţie.

La finalul filmării se poate auzi cum românii se declară nemulţumiţi de faptul că au fost doar două secţii de votare la numătrul mare de cetăţeni care a venit la vot, iar răspunsul primit de ei a fost: "Da câte aţi vrut? O sută? Nici atâta nu vă e îndeajuns".

Vezi discuţia de la minutul 03:30:

 

 Sursa: Exploring with Daniel / Youtube

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel