Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în PSD: Zeci de primari au plecat la PNL. Social-democraţii ameninţă cu DNA
WhatsApp
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a călcat pe suflet şi a pornit vânătoare primarilor PSD, deşi în luna februarie spunea că nu va susține niciun edil social-democrat la alegerile locale. Acum a deschis larg uşile partidului său pentru aleşii PSD. 

Este scandal în PSD pe această temă, iar liderii social-democraţi au anunţat că fac plângere penală la DNA împotriva liberalilor, după acest val de plecări. Pe social-democraţi îi deranjează că s-a dat liber la racolarea primarilor lor, ca să candideze sub sigla liberalilor, la alegerile locale de luna viitoare. 

Partidul care promitea că va opri traseismul politic și că nu va susține la alegeri niciun actual primar PSD a pornit o vânătoare în teritoriu a aleșilor social-democrați. În ultimele zile, zeci de primari PSD din mai multe județe ale țării au schimbat barca, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, și vor candida pentru un nou mandat din partea PNL. 

Au plecat primari social-democraţi din Cluj, Iaşi, Sălaj, dar şi edili din oraşele din sudul ţării, considerate fiefuri tradiţionale ale PSD, respectiv din Dâmboviţa, Teleorman sau Giurgiu. E vorba de zeci de oameni, iar social-democraţii se aşteaptă ca şi în următoarele zile să mai urmeze migrări. 

 

Orban, în februarie: PNL nu va susține niciun actual primar PSD

 

Până pe 18 august, ei pot face acest pas, pentru că atunci este termenul limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, citate de Antena 3, chiar Ludovic Orban le-a spus președinților de organizații ca au mână liberă să negocieze cu primarii în funcții, indiferent de partidul din care fac parte, pentru a trece la PNL. 

 

PSD ameninţă cu plângeri penale la DNA

 

Totul în condiţiile în care chiar Ludovic Orban, preşdintele PNL, spunea în februarie că partidul său nu va susţine niciun actual primar al PSD, dar iată că liberalii s-au răzgândit, potrivit Antena 3. E vorba chiar de cei care spuneau că vor să oprească traseismul politic.

La rândul lor, liderii PSD au anunțat ca depun plângere penală la DNA împotriva liberalilor, pentru că susțin că primarii lor sunt momiți cu bani și proiecte, iar unele negocieri se poartă chiar în sediul Guvernului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel