Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salarii Spania 2019. Spaniolii CRESC salariul MINIM. Cea mai MARE majorare din ultimii 40 de ani
WhatsApp
Salariul minim din Spania va crește cu 22% în 2019 - cea mai mare creștere anuală de peste 40 de ani.

Aceasta înseamnă că milioane de muncitori slab plătiți ar putea vedea o creștere a salariilor de la 736 de euro până la 900 de euro, începând cu luna ianuarie.

Primul ministru Pedro Sánchez a anunțat creșterea miercuri, declarând că "o țară bogată nu poate avea lucrători săraci".

Mulți muncitori din Spania primesc 14 salarii pe an, cu plăți suplimentare în lunile iulie și decembrie - făcând salariul minim anual efectiv de 12.600 de euro.

Miniștrii vor aproba măsura în cadrul reuniunii din 21 decembrie, a declarat ministrul Sánchez. Acesta va fi apoi autorizat prin decret regal, fără a fi nevoie de aprobare din partea Parlamentului.

Spania stabilește salariul minim anual, dar creșterile recente au fost mult mai mici - stabilite la doar 4% în urmă cu un an.

Salariul minim din Spania, creștere după protestul din Franța

 

Anunțul vine la două zile după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat o creștere de 100 de euro pentru muncitorii plătiți cu salariul minim pe economie. 

Mișcarea lui Macron a venit dupa saptamani de proteste violente din partea mișcării "vestele galbene" impotriva taxelor tot mai ridicate. Majorarea salariuluilui minim din Spania era deja pregătită de câteva luni, însă se pare că Spania nu ar vrea să provoace nemulțumiri sociale, iar oamenii să urmeze exemplul din Franța, cu proteste violente, astfel că s-a decis implementarea cât mai rapidă a noii legi. Spania se ferește de noi nemuțumiri în contextul tulburării ordinii sociale de tendințele separatiste tot mai pronunțate ale catalanilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel