Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ruladă cu Nutella. Rețeta simplă și rapidă din doar 5 ingrediente
Rulada cu Nutella este o prăjitură făcută cu o bază de aluat moale și elastic, copt în cuptor, umplut cu Nutella delicioasă și apoi rulat.
Rulada cu Nutella. Rețeta simplă și rapidă

Rulada cu Nutella este un preparat clasic, care nu se demodează niciodată. Prepararea acasă a acestui desert este o operațiune foarte simplă și ieftină, care garantează întotdeauna rezultate excelente.

Ca în cazul oricărei rețete, există diferite versiuni, atât pentru ingredientele folosite în aluat, cât și pentru umplutură, la care, uneori, se adaugă brânză tartinabilă pentru a face amestecul mai cremos și mai consistent.

Rulada noastră cu Nutella este făcută dintr-o bază de făină, zahăr, ouă și vanilie: rezultatul este un aluat de biscuiți care se coace în 10 minute și se rulează ușor, fără să se rupă! 

Există două sfaturi importante: lăsați aluatul de biscuiți să se răcească complet înainte de a-l umple și apoi lăsați rulada să se odihnească învelită în hârtie de copt timp de cel puțin 15 minute, dacă nu mai mult, pentru ca Nutella să se întărească și să puteți tăia cu ușurință felii perfecte și compacte.

Pudrați cu zahăr sau cacao și este gata de servire!

Ingrediente (pentru 8 porții)

 

- 110 g făină 00

- 110 g de zahăr pudră

- 3 ouă + 2 gălbenușuri

- Esență de vanilie

- 1 vârf de cuțit de sare

- Nutella

Ruladă cu Nutella. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti rulada cu Nutella, se amestecă la viteză maximă cele trei ouă întregi, cele două gălbenușuri și zahărul.

Adăugați un vârf de cuțit de sare și continuați să bateți până când amestecul este omogen și spumos. În acest moment, se toarnă puțin câte puțin făina cernută combinată cu esența de vanilie și se amestecă de jos în sus. Aluatul pentru ruladă este acum gata.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați treptat aluatul în ea.

Se întinde aluatul pe toată suprafața, se nivelează bine și se coace timp de aproximativ 12-15 minute la 180°.

Vezi și: Nu mai arunca coaja de portocală. 7 întrebuințări mai puțin cunoscute pe care nu le știai

După ce s-a copt, îl acoperim cu o cârpă de bucătărie umezită și îl lăsăm să se răcească bine.

Când baza pentru ruladă este rece, se întinde un strat generos de Nutella pe toată suprafața și se rulează.

Înainte de a o folosi, Nutella trebuie păstrată la temperatura camerei pentru a se întinde mai ușor. 

Lăsați rulada să se odihnească în frigider timp de aproximativ cincisprezece minute.

După acest timp, rulada noastră este gata pentru a fi decorată (cu zahăr pudră, pudră de cacao sau ce preferați), tăiată și servită.

Poftă bună!

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?