Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul Tibi Ușeriu, pe podiumul ultramaratonului Yukon Arctic din Canada
WhatsApp
Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020, desfășurat în Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea, fiind unul dintre cei doi sportivi care au reușit să parcurgă întreaga distanță.

Sportivul Tibi Ușeriu a terminat al doilea, după șapte zile de competiție, cursa de la Cercul Polar. Ultramaratonul a fost câștigat de elvețianul Fabian Imfeld.

Cei doi sunt singurii dintre cei peste 20 de concurenți din acest an care au reușit să parcurgă tot traseul.

Ușeriu a acuzat probleme cu stomacul și a suferit, după primele patru zile ale concursului, o degerătură la picior.

Anul trecut, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar, la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel