Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul care a transformat o Dacia 1300 în limuzină renunţă la facultatea în Anglia
WhatsApp
Mihnea este unul dintre cei peste 9.000 de tineri români care au fost admişi, anul acesta, la universităţi din Marea Britanie. A fost acceptat la cinci facultăţi. A reuşit să-şi crească punctajul la dosarul de admitere după ce a transformat o Dacia 1300, a bunicului, într-o maşină a viitorului.
Sursa foto: captură Digi 24

Mihnea plănuia să vândă maşina pentru a avea bani în Anglia. Acum, el renunţă la studiile în străinătate. Reprezentanţii facultăţii l-au anunţat că, din cauza pandemiei, cursurile vor fi doar online.

Va trebui să plătească, însă, toate taxele care se ridică la peste 9 000 de lire pe an.

„Nu vom avea activităţi care să implice grupuri de studenţi. Totul se va ţine online, din cămin.(...) M-am gândit că ar fi mai potrivit să aleg facultatea, măcar licenţa, în România, la Bucureşti. E mai aproape şi de casă şi nu sunt costurile atât de ridicate. În Anglia, taxa e de 9.250 de lire pe an, doar facultatea. De la 6.000 de lire în sus, căminul.”, a spus Mihnea Dinică.

„Am mari temeri că mulţi dintre profesorii cu vocaţie sau tinerii promiţători se pierd în promiscuitatea sistemului românesc de educaţie. Am speranţa că, în învăţământul occidental, asemenea accidente sunt mai puţin probabile”, a explicat mama tânărului, Mariana Dinică, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel