Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul care a intrat cu barca într-o colonie de pelicani, în Delta Dunării, s-a ales cu dosar penal
Ion Munteanu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a anunțat, luni, că firma la care lucra bărbatul, care a intrat cu barca într-o colonie de pelicani, se va alege cu o plângere penală.
Românul care a intrat cu barca într-o colonie de pelicani, în Delta Dunării, s-a ales cu dosar penal sursa facebook/marian strinoiu

IPJ Tulcea a anunțat că  a fost deschis un dosar penal  privind ariile protejate, conservarea habitatelor naturale și a faunei sălbatice. Incidentul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute, când un barcagiu a intrat cu barca plină de turişti într-o colonie de pelicani. După ce fotografiile au apărut în spațiul public și au fost comentate de internauți, ARBDD – Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării – a publicat un „apel pentru un comportament responsabil”.

Din primele verificări ale ARBDD, firma tulceană Royal Cruises SRL nu deţine licenţă de transport turişti pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi toate excursiile au fost ilegale, scrie ziarul Adevărul.

„Noi, luni i-am chemat la sediul rezervaţiei, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, pregătim actele pentru o plângere penală“, a declarat Ion Munteanu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru sursa citată. Între timp, polițiștii din Tulcea au precizat, luni, că a fost deschis un dosar penal în acest caz. „S-a întocmit dosar de cercetare penală privind ariile protejate, conservarea habitatelor naturale și a faunei sălbatice, conform OUG 57/2007.

[citeste si] 

 

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?