Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, traficanți de ciuperci, în Spania: Au cules de SUTE de ori mai mult decât prevede legea
WhatsApp
Agenții de mediu spanioli au confiscat 483 de kilograme de ciuperci, adunate în zona Páramo de Masa și Valle de Sedano. Zece români au fost amendaţi pentru că au depăşit cantitatea de ciuperci care poate fi culesă de o persoană într-o zi.  
spania_ciuperci_adunate_romani

Weekend-ul trecut, agenții Serviciului Teritorial de Mediu din Páramo de Masa și Valle de Sedano au efectuat mai multe controale la exploatările biologice în zona Páramo de Masa și Valle de Sedano, confiscând un total de 483 kilograme ciuperci şi aplicând 15 sancţiuni. Ploile de toamnă şi temperaturile blânde  au creat condiții pentru apariţia unor cantități mari de ciuperci în zonele Páramo de Masa și Valle de Sedano. Din acest motiv, un număr mare de culegători au venit să adune primele ciuperci ale sezonului.

Primii culegători au fost identificați  într-un loc cu trafic redus și acces dificil în Valea Sedano, unde au ajuns cu două maşini de teren.  Agenții au reușit să intercepteze cele două mașini înainte ca acestea să plece. În portbagaje au fost descoperită o cantitatea de 150 kg de gălbiori. Cele patru persoane identificate erau cetățeni de origine română. De asemenea, agenții Serviciului Teritorial de Mediu din Páramo de Masa și Valle de Sedano, cu ajutorul Gărzii Civile, au reușit să confişte încă 225 kg de ciuperci de la un grup de şase cetăţeni români.

Potrivit regulilor stabilite, o persoană are voie să adune pe zi nu mai mult de 3 kg de ciuperci. Ciupercile confiscate au fost livrate la Consiliul municipal Valle de Sedano, entitate care deține munții, astfel încât locuitorii oraşului să primească produsele perisabile pentru consumul imediat, scrie cope.es

Agenţii de la Garda de Mediu avertizează cetățenii că toate ciupercile trebuie colectate în coșuri sau lăzi i poroase, care permit eliberarea sporilor şi niciodată într-o pungă de plastic. În plus, vor fi  adunate ciupercile care au o dimensiune minimă a pălăriei de 4 cm. Pe zi, o singură persoană are voie să adune nu mai mult de 3 kg pe zi.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel