Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, suspecţi de coronavirus, care fac teste PCR, vor primi rezultatele în 24 de ore, prin SMS și e-mail
WhatsApp
Suspecții de infecție cu coronavirus care fac teste PCR (la cerere sau conform metodologiei) vor primi rezultatele în maximum 24 de ore de la primirea probei la laborator, prin SMS și e-mail. Rezultatele probelor vor fi transmise automat din aplicația informatică de colectare a datelor, prevede un Ordin aprobat astăzi de Ministerul Sănătății.
test_covid_19

Pentru toate probele recoltate (la cerere sau conform metodologiei), laboratoarele vor introduce în platforma informatică toate datele din formularele, precum și rezultatele testelor dupa fiecare transa de lucru, în maxim 24 ore de la primirea probei la laborator.

Responsabilitatea pentru alocarea probelor prelevate conform metodologiei catre laboratoare revine fiecarui DSP aferent. Directorul executiv al fiecarui DSP se asigură de alocarea probelor, astfel încât toate probele să fie procesate în maxim 24 ore. Pentru situatia in care capacitatea de testare dintr-un judet este depasită, se va realiza relocarea probelor in alte judete de către coordonatorul regional stabilit.

Rezultatele probelor vor fi transmise automat din aplicația informatică prin SMS și email persoanelor testate. În cazul în care pentru persoana testată nu există date relevante de contact, responsabilitatea transmiterii rezultatului revine entității care a dispus recoltarea, respectiv entitățile la care s-a efectuat testarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel