Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii mai pot intra în Anglia doar cu buletinul până la 30 septembrie 2021
WhatsApp
Cetățenii români mai pot intra în Marea Britanie doar cu cartea de identitate până la 30 septembrie 2021. Rezidenții vor putea circula încă patru ani doar cu buletinul. Termenul-limită pentru solicitarea rezidenţei în Regatul Unit este la sfârșitul acestei luni. 

Anunț important de la Ambasada României în Marea Britanie cu privire la accesul pe teritoriul Regatului Unit doar cu buletinul.

"Deosebit de important!

Cartea de Identitate – Cât mai poate fi folosită pentru #călătoria în UK

Dacă NU aveți rezidență în UK și doriți să veniți în vizită la prieteni sau familie, puteți intra cu Cartea de identitate DOAR până la 30 septembrie 2021

Persoanele care au obținut rezidența în UK obținută în cadrul #EUSettlementScheme pot circula cu cartea de identitate până la data de 31 decembrie 2025

Important! Cetățenii români care NU au statutul de rezident DAR s-au aflat înainte de 31 decembrie în UK POT aplica pentru rezidență, DACĂ vor să continue să locuiască în UK.

DATA LIMITĂ: 30 iunie 2021!!!", este mesajul Ambasadei României în Marea Britanie.

 

Aproape un milion de români au solicitat statut de rezident în Marea Britanie 

 

Până la sfârşitul lunii martie, 918.270 de cetăţeni români au cerut un statut de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cazul a 852.310 dintre ei cererea fiind aprobată, conform unei statistici publicate săptămâna trecută de Ministerul de Interne britanic.

Primele cinci naţionalităţi cu cel mai mare număr de cereri soluţionate favorabil sunt polonezii (931.140), românii (852.310), italienii (478.830), portughezii (359.070) şi spaniolii (304.310).

Însă numai 33% dintre românii cu cererea aprobată au primit statutul de rezident permanent ('settled status'), ceilalţi obţinând statutul de rezident temporar ('pre-settled status'), în timp ce procentul polonezilor care au obţinut statutul de rezident permanent este de 77%. Lituanienii au obţinut de asemenea într-un procent ridicat, de 75%, statutul de rezident permanent, în timp ce un procent redus al acestui statut, de 24%, se mai înregistrează în rândul croaţilor.

Statutul de rezident permanent poate fi obţinut de persoanele care au trăit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cele care au trăit în această ţară mai puţin de cinci ani pot primit statutul de rezident temporar, ce poate fi transformat în cel de rezident permanent odată ce solicitantul cumulează cei cinci ani de reşedinţă în Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel