Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Italia țin vie FLACĂRA spiritului ROMÂNESC
WhatsApp
Comunitatea românească din Italia nu-și uită tradițiile, iar în preajma sărbătorilor de iarnă încearcă prin menținerea lor, să se apropie spiritual de România. Așa s-a întâmplat și în seara de 8 decembrie, la Sanctuarul din Caravaggio(la 30 de km de Milano) unde au răsunat pentru al 4-lea an consecutiv colinde românești.

La biserica ortodoxă română din Cassano D'Adda(un oraș de 30.000 de locuitori situat la 20 de km de Milano)s-a format o comunitate românească puternică care, unită în credință și limbă, încearcă să țină vie flacăra spiritului românesc. Preotul paroh Traian Stețco, a susținut și încurajat activitățile culturale ale Asociației Culturale IH.th.IS, informând credincioșii veniți la biserică despre programul acesteia.

Colaborarea dintre români a avut ca rezultat organizarea unor evenimente culturale care se pot întâlni mai des în marile metropole.
Ziua Națională a României se sărbătorește la Cassano D'Adda din 2010. La fel și Ziua Culturii Naționale, Dragobetele sau Mărțișorul pe 1 martie. De Crăciun, românii din împrejurimi sunt colindați de copiii asociației, ca în România.

(w670)

Biserica Ortodoxă Română din Cassano D'Adda, neîncăpătoare pentru numărul de creștini, este frecventată și de grupul Oastea Domnului din Bergamo. Persoane de o mare credință și modestie, s-au organizat și au format un cor.

(w670)

Autoritățile bisericii catolice, au fost plăcut impresionate de activitățile românilor și au pus la dispoziție cel mai important lăcaș de pelerinaj din Lombardia pentru a găzdui Concertul de colinde. Și Consulatul din Milano a transmis un mesaj românilor prin participarea Consulului Iulia Cupșă. Cu emoție, în jur de 300 de români prezenți la spectacol, au uitat pentru o clipă că nu mai sunt în România.

(w670)

Încet, încet, devine o tradiție ca români și italieni să se reunească în preajma Crăciunului, la Sanctuarul din Caravaggio, pentru a asculta Colinde românești.
Pentru a vedea un fragment din concert accesați pagina de Facebook: Associazione Culturale IH.th.IS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel