Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Diaspora se mobilizează: Bază de date cu cei care își pot ajuta conaționalii aflați în dificultate
Românii din Diaspora care sunt în dificultate din cauza crizei COVID-19 vor avea la dispoziție o platformă online prin care să ceară sprijin. Totodată, cei care pot acorda ajutor conaționalilor aflați în dificultate se pot înscrie pe platforma pusă la dispoziție de autorități. 
Sursa foto: captură Digi 24

"Românii de pretutindeni aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus (COVID-19) vor avea la dispoziție o PLATFORMĂ ONLINE (http://code4.ro/ro/apps/diaspora-hub) prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare.

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Romania, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro-bono la acest proiect.

Invităm Asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă, completând chestionarul de mai jos.

http://tiny.cc/vz39lz

Platforma va fi operațională în curând, dar asociațiile, bisericile și grupurile de acțiune care doresc să ajute pot completa formularul încă de pe acum. Ulterior acestui moment, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, de sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă", se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?