Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Românii din Diaspora mai pot depune cereri pentru cei 50 000 euro până astăzi la ora 16:00
WhatsApp
Tinerii fermieri din diaspora, care vor să acceseze fonduri europene pentru instalarea în mediul rural, mai pot depune cererile la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), până luni la ora 16:00, a anunţat instituţia AFIR.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), dedicată celor din diaspora, a fost prelungită până la data de 5 iulie, termenul iniţial de închidere fiind 4 mai 2021.

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă a fost de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pentru perioada mai-iulie este de 25 de puncte.

Potrivit AFIR, până la data de 4 mai, au fost depuse 172 de proiecte a căror valoare însumează 6,9 milioane de euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 de milioane de euro.

Banii pentru românii din Diaspora care vor să facă agricultură sunt nerambursabili



Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole.

Finanţarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăşi trei ani (cinci ani pentru exploataţiile pomicole) de la semnarea documentului.

Acordarea sprijinului va fi proporţională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri.

Sesiunea de primire a proiectelor dedicată tinerilor fermieri din diaspora a fost deschisă pe 4 ianuarie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel