Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Conaționalii din capcana „jafului secolului” rup tăcerea: „Din cauză că suntem români, putem fi luați de pe stradă și duși în închisoare!”
WhatsApp
Românii incriminați fără temei pentru furtul de 50 de milioane de lire, din cartierul miliardarilor londonezi, au vorbit, vineri seara, la Exces de putere, la Antena 3. Instanța a decis la începutul acestui an, pe 4 ianuarie, că cei patru români sunt nevinovați după ce, timp de un an, atât autoritățile locale cât și presa britanică i-a numit hoți în „jaful secolului”.
Sursa foto: captură Antena 3

Abuz și nedreptăți flagrante! Români prinși în capcană judiciară a furtului secolului din Marea Britanie. Doi dintre cei acuzați că au jefuit moștenitoarea imperiului Ecclestone și pe Framk Lampardt, legendă clubului Chelsea, au venit în direct la Antena 3, imediat după ce au fost achitați și eliberați.

Dovezile care i-au convins pe jurați și pe magistrați aruncă în aer acuzațiile ce i-au târât în temniță și le-au distrus viețile. Românii incriminați fără temei pentru furtul de 50 de milioane de lire din cartierul miliardarilor londonezi au vorbit la Antena 3

Este vorba despre recepționerul de hotel Alexandru Stan, 49 de ani, şi fostul profesor de sport Sorin Marcovici, 53 de ani, care au stat în arest timp de șase luni, pe nedrept.

Aceștia au fost acuzați de complicitate la jaful care ar fi fost orchestrat de ceilalți doi inculpați, Maria Meşter, prezentată de presa britanică drept creierul operațiunii, și fiul ei, Emil Bogdan Săvăstru.

 

Alexandru Stan: „Din cauza faptului că suntem români, putem fi luați de pe stradă și duși în închisoare, fără nici cea mai mică probă”

 

„Pe data de 8 aprilie 2020 la ora 7 dimineață, au descins în casa în care locuiam, un share-house, cu mai multe familii în casă. 40 de polițiști. Dormeam și mi-au spus doar atât, că sunt suspect la comiterea unei infracțiuni de spargere. Au făcut control în casă și nu s-a găsit absolut nimic. M-au dus la secție.

După patru ore de stat în celulă am cerut un avocat. Avocata mi-a spus că sunt acuzat de complicitate la spargere în valoare de peste 50 de milioane de lire. Era să îmi cadă telefonul din mâna.

Am fost eliberat a doua zi la ora 3. A trebuit ca o perioada de trei luni de zile să merg săptămânal la secția de poliție să semnez. Control judiciar

Lucram în centrul Londrei. Lucram la Kings Kross. N-am fost niciodată în acea zonă (n.r. zona spargerii).

Noi vrem să arătăm cum, și cu probe, din cauza faptului că suntem români, putem fi luați de pe stradă și duși în închisoare, fără nici cea mai mică probă”, a povestit Alexandru Stan.

 

Românii au pierdut tot din cauza acuzațiilor nefondate: „Suntem în stradă”

 

Românii au pierdut tot din cauza acuzațiilor nefondate: „Suntem în stradă. Ne-au luat muncă, nu ne-au dat niciun fel de ajutor, nici măcar nu ne-au mai băgat în seamă"

„Nu se spune nicaieri, casa Tamarei Ecclestone era supravegheat si avea paza 24/24, fosti ofiteri din armata, plus caini de supraveghere. Tot la fel, nu se spune absolut nimic nici cum ar fi oprit bodyguardul camerele de supraveghere.

Suntem în stradă. Ne-au luat muncă, ne-au luat universitate, nu ne-au dat niciun fel de ajutor, nici măcar nu ne-au mai băgat în seamă. Noi am venit țară asta să ne facem un viitor și să ne ajutăm familiile. Noi nu am venit să furăm.

Cerceii care erau în urechile Mariei Meșter valorau 2950 de lire”, a mai spus Alexandru Stan, în direct, la Antena 3.

 

Sorin Marcovici: „Se întâmplă toate astea pentru că sunt român?”

 

„De 11 ani sunt în Marea Britanie. Vorbim de cea mai deșteaptă poliție din lume.

Mi-au zis să îi spun prietenei mele că e posibil să mă duc 20 de ani la pușcărie. Dar ce, polițiștii sunt judecători?”, a povestit Sorin Marcovici, precizând că din cauza acuzațiilor și-a pierdut relația și a rămas și fără casă.

Avocatul Cristian Ene a explicat în direct la Antena 3 că românii se pot îndrepta cu acțiune legală împotriva Statului englez și pot cere daune materiale și morale precum și scuze publice, pentru prejudiciile de imagine aduse de acuzațiile nefondate.

 

Românii, acuzați pe nedrept de „Spargerea Secolului”

 

Românii au fost acuzați că ar fi furat bunuri în valoare de peste 26 de milioane de lire sterline. Instanța a decis la începutul acestui an, pe 4 ianuarie, că cei 4 români sunt nevinovați. 

Cei patru inculpați au izbucnit în lacrimi la aflarea sentinței, în timp ce juriul de la Isleworth Crown Court a pronunțat verdicte unanime de nevinovăție pentru conspirație la jaful din decembrie 2019, precum și pentru alte acuzații alternative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel