Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, UMILIȚI în AUSTRIA. Copiii sunt trimiși înapoi la părinți: „Îi așteaptă sărăcia, condițiile precare de viață și lipsa de perspective“
WhatsApp
Împotriva bandelor de cerșetori din orașul austriac Linz, în cea mai bună parte formate din copii români, autoritățile locale au gândit un proiect prin care aceștia să fie trimiși înapoi în România.
Sursa foto: captură Libertatea

Administrația orașului austriac Linz vrea să rezolve problemele cu „bandele de cerșetori”, trimițând copiii înapoi acasă, în România. Consilierii  au anunțat, în vară, măsuri dure împotriva fenomenului, una dintre cele propuse fiind  interzicerea campării de către cetățenii români în toată Austria.

Michael Raml, consilier care e ocupă de securitate, dorește o abordare mai strictă a situației minorilor, astfel încât aceștia să fie luați în evidență de autoritățile austriece și trimiși înapoi în locul de origine, potrivit meinbezirk.at

Adversarii politici ai actualei administrații locale din Linz contestă însă eficacitatea acestor măsuri, apreciind că nu vor duce la nimic benefic în viața copiilor. „În orașul lor natal, Brașov, din România, aparțin unei minorități etnice și trăiesc într-o sărăcie lucie, iar statul nu îi recunoaște ca cetățeni și, astfel, trăiesc ca și când nu au drepturi”, spune Alexandra Schmid, consilier municipal în Linz. Aceste declarații sunt confirmate și de Michaela Haunold de la Caritas Oberösterreich.

Aceasta din urmă conduce un proiect de educație internațională în special pentru romi și cunoaște situația călătorilor săraci care locuiesc în Linz. „Cunoaștem cei 25 de copii care sunt aici în acest moment de câțiva ani și cunoaștem familiile și condițiile lor de viață în România, unde familiile trăiesc în condiții foarte proaste, în mare parte în case de chirpici, fără electricitate și fără instalații sanitare”, spune Haunold.

Potrivit lui Haunold, din cauza lipsei educației, romii nu ar putea găsi locuri de muncă nici în România, nici în Austria. „În ce măsură are sens să trimitem copiii care sunt duși de părinți înapoi în orașul natal, unde îi așteaptă sărăcia, condițiile precare de viață și lipsa de perspective?”, se întreabă aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel