Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România trimite 30 de ventilatoare în Cehia, în cadrul unei misiuni umanitare
WhatsApp
30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescUE de către Uniunea Europeană au plecat către Praga, Cehia, în sprijinul medicilor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Foto ILUSTRATIV

Misiunea umanitară este organizată în baza deciziei Comisiei Europene de a trimite echipamente medicale de terapie intensivă (ventilatoare) către Cehia, în urma solicitării de asistență.

România, fiind una dintre gestionarele capacității RescEU europene pentru rezerve medicale, va pune la dispoziție pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescEU.

Delegația DSU - IGSU este formată din 6 pompieri ISU Arad și un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad.

Transportul echipamentelor medicale va fi asigurat cu două camioane puse la dispoziție de ISU Arad, potrivit Mediafax.

Cele 30 de ventilatoarele de terapie intensivă indispensabile continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus nu fac parte din echipamentele medicale de terapie intensivă aflate în stocul strategic al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel