Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, pe locul 10 în Europa la consumul de alcool pur. Un român consumă anual 11 litri
WhatsApp
Un român consumă anual 11 litri de alcool pur, piaţa locală fiind între primii zece clasaţi la nivel european. Pe primele locuri în top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia şi Cehia, iar la coada clasamentului sunt Italia, Suedia şi Grecia cu cifre aproape la jumătate.

Un român consumă în medie 11 litri de alcool pur pe an, valoare ce poziţionează piaţa locală în prima parte a clasamentului european, într-un top realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Visual Capitalist.

Această valoare se traduce astfel într-un consum mult mai mare de băuturi spirtoase, dat fiind că jucătorii din industrie definesc băuturile spirtoase ca băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică de minimum 15% vol, conform spirits-romania.ro, citează Mediafax.

Un român consumă anual 11 litri de alcool

 

Datele OMS sunt valabile la nivel de 2019, cel mai recent an pentru care există date. Pandemia de COVID-19 a schimbat o serie de obiceiuri, a mutat, cel puţin temporar, consumul din HoReCa acasă şi astfel a crescut canalul de retail, însă per total nu există variaţii majore în ceea ce priveşte cantitatea medie consumată de la an la an, conform estimărilor Ziarului Financiar pe baza jucătorilor din piaţă.

Tot românii sunt cotați ca fiind, de pildă, cei mai numeroși muncitori străini din Spania, fiind urmați de marocani și italieni. 

În Spania există 2.261.144 de contribuabili străini, conform datelor publicate în această săptămână de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrațiilor, corespunzătoare lunii octombrie. Dintre aceștia, puțin peste o treime, 798.473, proveneau din state UE (35,31%) și aproape două treimi, 1.462.671, din țări terțe (64,69%).

Românii și marocanii, în topul muncitorilor străini din Spania

 

Cele mai mari grupuri de străini angajați sunt cele din România (333.795), Maroc (275.116), Italia (141.521) și China (105.409), precum și venezuelenii (104.834), columbienii (100.227), ecuadorieni (71.915) și britanici. 

Muncitori români sunt principala naționalitate străină în 10 comunități: Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana, Extremadura, Madrid, Țara Bascilor și La Rioja.

Marocanii sunt cei mai numeroși în patru regiuni autonome: Andaluzia, Catalonia, Murcia și Navarra. In Ceuta și Melilla nu numai că sunt majoritari, ci reprezintă 89,41 și, respectiv, 90,98% din toți lucrătorii străini.

După români și marocani, italienii sunt cea mai mare comunitate națională străină dintre muncitorii din Insulele Baleare și Canare, iar portughezii se află în număr mare în Galiția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel