Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România frumoasă: O floare unică în lume a înflorit la Cazanele Dunării - FOTO
O floare unică în lume a înflorit la Cazanele Dunării. Este vorba de Laleaua de Cazane și este o floare care crește doar în zona Clisurii Dunării.
Laleaua de Cazane, o floare unică în lume (Foto: Romsilva)

Laleaua de Cazane a înflorit, anunță administratorii rezervației naturale Parcul Național Porțile de Fier. Este o floare care crește doar în zona Clisurii Dunării și care poate fi văzută timp de o lună.

Rezervația în care se află floarea este administrată de regia națională Romsilva.

„A înflorit Laleaua de Cazane. Simbol al Clisurii, laleaua de Cazane sau laleaua bănățeană atrage, în fiecare primăvară, sute de turişti dornici să-i admire frumusețea în sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Floarea crește pe versanții de pe malul Dunării și poate fi admirată doar de pe vapoare.

„Florile lalelei bănăţene sunt exclusiv de culoare galbenă și fără miros. Planta înflorește la începutul lunii aprilie și poate fi observată înflorită până la începutul lunii mai, dar numai de la bordul ambarcațiunilor de pe Dunăre. Laleaua de Cazane este o specie strict protejată și unicat în lume, crește pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor și, datorită protecției se află în stare de conservare favorabilă”, au explicat specialiștii Romsilva.

Laleaua de Cazane a fost descoperită de botanistul Vincze Borbas în anul 1882. În prezent, floarea este monitorizată de specialiștii. Aceștia au constatat că în ultimii ani floarea și-a extins arealul, iar numărul lalelelor sălbatice a crescut la peste 8.000 de exemplare.

laleaua-de-cazane-floare-unica-in-lume

laleaua-de-cazane-floare-unica-in-lume

 

????A înflorit Laleaua de Cazane???? ⭐Simbol al Clisurii, laleaua de Cazane sau laleaua bănățeană atrage, în fiecare...

Posted by Regia Nationala a Padurilor - Romsilva on Thursday, April 15, 2021

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCBusiness.ro | 7 mai 2021, 23:11
PLANTA MINUNE care vindecă peste 150 de BOLI