Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români, recent veniţi din Suedia, și-au trimis copilul la cerșit: Îl vegheau dintr-un bolid de lux
WhatsApp
Un  minor a fost pus de familie să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu-Vâlcea, în timp ce părinţii îl urmăreau dintr-un bolid de lux.    
copil_la_cersit_valcea

Marţi seara un jandarm din Râmnicu Vâlcea a observat, în parcarea unui supermarket, un băieţel care cerşea bani. Angajatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea l-a urmărit pe copil şi a aflat că acesta a fost pus să cerşească de către familie, care-l supraveghea dintr-un bolid de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.

Familia respectivă provine dintr-o comună învecinată, Bujoreni, o zonă unde locuieşte o numeroasă comunitate de etnie romă. Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă. "Primii au venit cei din Suedia, de la cerşit. Ei aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic", a declarat pentru adevarul.ro, primarul localităţii, Gheorghe Gângu, despre conaţionalii reîntorşi în ţară.

 

Băieţelul, îndemnat de tatăl său să ceară diverse sume de bani sau alimente 

 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Vâlcea au precizat că s-a luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vâlcea, iar părinţii au fost amendaţi pentru ce s-a întâmplat în parcare. "Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului", a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

"După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate şi negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea", a adăugat reprezentanta IJJ.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel