Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români care ne fac mândri: Alina Diaconu, scriitoare de succes în Argentina
WhatsApp
Alina Diaconu este o scriitoare argentiniană de origine română, cunoscută pentru cărţile sale care se vând imediat ce ajung pe rafturile din Buenos Aires. Cu toate acestea, nu a uitat de România pe care o reprezintă cu mândrie. Luni, 6 mai, cunoscuta autoare a lansat o nouă carte. La eveniment au participat şi înalţi oficiali, care au felicitat-o pentru succesul ei şi pentru imaginea pe care o prezintă despre românii din diaspora. 
Alina Diaconu - scriitoare de origine română

Românca a primit şi o distincţie simbolică pentru contribuția sa la menținerea și promovarea identității și valorilor românești, din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, prin intermediul secretarului de stat, Victor Alexeev.

"Povestea doamnei Alinei Diaconu ne arată pe de o parte, cât de puternice sunt rădăcinile patriei şi dorul de casă pentru cei aflaţi departe, şi pe de altă parte, importanţa păstrării unei legături cu ţara, cu ceea ce semnifică ea pentru sufletele care au fost forţate de împrejurări să o părăsească prea curând. Doamna Alina Diaconu este unul dintre acei români frumoşi, care ne aduc cinste şi care arată că România are valori şi valoare. Este o onoare pentru mine să vă pot mulţumi personal pentru ceea ce realizaţi şi să vă ofer o distincţie simbolică din partea Ministerul pentru Românii de Pretutindeni", a declarat secretarul de stat MRP.

Alina Diaconu, disctinţie primită de la secretarul de stat Victor Alexeev. Sursa foto: Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

 

A fugit de regimul comunist

 

Muzeul Naţional al Literaturii Române a fost gazda acestui eveniment, reunind reprezentanţi ai Institutului Cultural Român din Bucureşti, ai Ambasadei Argentinei în România, ai Uniunii Scriitorilor din România, ai Ligii Culturale "România-Franţa" din Sibiu, precum şi personalităţi marcante ale mediului academic şi literar.

 

Cioran, Eliade şi Ionesco, mentorii carierei sale

 

Alina Diaconu s-a născut în Bucureşti, unde a locuit până la vârsta de 13 ani. În 1959, familia ei a hotărât să fugă din ţară, din cauza regimului comunist. S-au stabilit în Buenos Aires, fără să cunoască limba. 

Citeşte şi: Irina Binder, FURIOASĂ pe o româncă din Italia care a UMILIT un ospătar în România: "O PROASTĂ frustrată care cere PATATA în loc de cartof"

Alina a devenit o scriitoare faimoasă şi a scris 19 cărți publicate în Argentina, multe dintre ele traduse și în limba română. Printre mentorii să se numără celebrii scriitori Mircea Eliade și Emil Cioran, dar şi Eugen Ionesco.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel