Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă moartă în Italia. MAE: "Familia a fost informată"
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări pentru StiriDiaspora.ro după ce în weekend, o femeie de 38 de ani a murit într-un accident rutier în apropierea localității Susa, de lângă Torino. 

Reamintim că românca și prietenul ei italian și-au pierdut viața sâmbătă, 30 mai, în urma unui accident petrecut pe șoseaua ce leagă localitatea Gravere de Susa, în Piemonte. 

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Torino, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media italiană referitoare la decesul unui cetățean român în accidentul rutier produs la data de 30 mai 2020, în apropierea localității Susa și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea persoanei decedate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, familia persoanei decedate a fost informată cu privire la acest incident. MAE precizează că reprezentanții oficiului consular au comunicat direct informațiile necesare în vederea repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Consulatul General al României la Torino rămâne în dialog cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român, fiind pregătit să acorde asistența consulară specifică, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: +39 338 756 8134," informează MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel