Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, moartă după vaccinul anti-COVID. Grupul de Comunicare al CNCAV, primele precizări
WhatsApp
O româncă de 73 de ani din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. CNCAV susține că este vorba despre o „suprapunere de evenimente” fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea.
Foto ILUSTRATIV

Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Femeia a fost vaccinată în aceeași zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca: evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, anunță Grupul de Comunicare al CNCAV.

Cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel