Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă moartă după 9 luni de chinuri, în urma unei liposucții, în Italia. Instanța a decis soarta medicului care a operat-o
WhatsApp
O tânăra de doar 36 de ani din Galați, România, s-a stins din viață, în brațele soțului, după nouă luni de agonie, în urma unei operații de liposucție efectuată într-o clinică din Milano. Instanța s-a pronunțat, ieri, cu privire la vinovăția medicului care a efectuat operația, în urma căreia femeia a murit după o infecție foarte gravă contactată în urma intervenției.

Ana M. C. primise asigurări că intervenția e una banală. Au apărut, însă, complicațiile și durerile cumplite, care au durat 9 luni, timp în care starea femei a fost din ce în ce mai rea iar la final a murit.

Chirurgul Mattia C., cel care a efectuat operația de liposucție la un centru estetic din Milano, de fapt un studio-apartament la o aruncătură de băț de tribunal, a fost achitat, după ce a fost cercetat pentru omor. Conform celor explicate de apărător, avocatul Gian Filippo Schiaffino, medicul „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”, informează Il Giorno.

Româncă moartă după 9 luni de chinuri agonizante

 

De regulă, operația de liposucție implică îndepărtarea unor depozite de grăsime în vederea remodelării unor părți ale corpului. După operație, românca a ajuns să aibă dureri cumplite care au chinuit-o luni în șir. Femeia, Ana M. C., conform plângerii partenerului ei, asistat de avocata Laura Gravina, a trăit „nouă luni de agonie în care nimeni nu a putut face nimic”.

După intervenție, Ana M. C. a început să se simtă rău, a suferit convulsii și a făcut febră. Mai mult, medicul estetician i-a interzis româncei să meargă la spital, deși avea dureri. După mai multe luni de chin, Ana M. C. a decis să vină în țară. La o clinică din București, medicii au supus-o mai multor intervenții, fără succes. Potrivit sursei citate, medicii români au descoperit că suferea de „fasceită necrozantă”, o formă gravă de infecție foarte dureroasă provocată de o bacterie luată din spital. 

Împreună cu soțul ei, Ana M. C. s-a întors în Italia și s-a internat în spitalul din Orzinuovi, unde a murit, în aprilie 2018. După moartea femeii, Carabinerii au percheziționat apartamentul-studio al medicului C. pentru a stabili circumstanțele în care a murit Ana M. C. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel