Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, artizanul unei înșelătorii mamut prin metoda „Rip Deal“ în Ungaria: Lovituri de sute de mii de euro
WhatsApp
O româncă, ce se dădea drept reprezentanta unui om de afaceri italian, a cerut 200.000 de euro pentru a acționa ca intermediar în vederea achiziționării unui imobil scos la vânzare în Budapesta, folosind numere de telefon englezești și italiene. Metoda înșelătoriei pe care româncă o punea în scenă în capitala Ungariei se numește Rip Deal, iar femeia nu era la prima faptă de acest fel.

Românca de 43 de ani a stabilit o întâlnire cu agentul imobiliar pentru data de 3 decembrie la un cabinet de avocatură din capitală, unde trebuia să demonstreze că deține aproximativ 70 de milioane de forinți, echivalent în Euro. Banii au fost apoi puși într-un plic, pe care l-a pus în geantă aproape din greșeală, dar pe care l-a returnat aproape imediat, spunând că va trebui să plătească doar după ce afacerea se va încheia.

La scurt timp după aceea, femeia a plecat în grabă, ceea ce i-a făcut pe avocat și pe proprietarul imobilului să devină suspicioși, așa că au deschis plicul. În geantă se aflau bancnote uzbece cu o valoare mult mai mică - 200 de somi uzbeci valorează aproximativ cinci forinți.

Agentul imobiliar  a alergat după femeia care se urca într-un taxi și a reținut-o până la sosirea poliției. Cei 200.000 de euro au fost găsiți într-un compartiment ascuns în geanta femeii, care fusese folosită pentru a face un schimb de plicuri neobservat.

Cum funcționează metoda "Rip Deal" 

 

Metoda Rip Deal constă în crearea unui mediu luxos și afișarea unei bogății opulente. Astfel, victimele cad în capcana întinsă de rău-făcători și schimbă bani reali pe bani falși, fiind impresionați de bunăstarea "partenerilor de afaceri". De cele mai multe ori, escrocii solicită schimbul unor bancnote mari în unele mai mici, în schimbul unui comision.

De asemenea, s-a aflat că nu era prima dată când femeia comitea o astfel de infracțiune în Ungaria. Cu un an mai devreme, românca ceruse un comision de intermediere de 200.000 de euro pentru aparenta achiziție a unui teren industrial. Oamenii de afaceri înșelați au găsit apoi în plicuri resturi de hârtie care fuseseră schimbate în mod fraudulos, dar au ajuns prea târziu pentru a observa frauda.

Direcția de combatere a corupției și a criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție din Budapesta a audiat-o pe românca V. Florica, în vârstă de 43 de ani, care a negat săvârșirea faptelor, fiind suspectată de trei infracțiuni de înșelăciune comercială cu prejudicii deosebit de grave. Instanța a dispus arestarea acesteia.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel