Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă angajată în Germania, captivă în România: "Am copiii mici peste graniță..."
WhatsApp
O româncă venită din Germania face un apel către autorităţi pentru a o ajuta să se întoarcă în peste hotare după terminarea perioadei de carantină deşi cursele din şi înspre Germania şi Franţa au fost suspendate. Femeia susţine că a venit să rezolve o problemă urgentă în ţară şi cei doi copii ai săi au rămas în Germania.

Românca a povestit, pentru ŞtiriDiaspora.ro, cum a ajuns să fie blocată în în ţară, fără cei doi copii ai săi.

"Am intrat în ţară prin vama Urziceni (Carei, jud. Satu Mare) venind din Germania pe data de 16.03.20 şi am intrat direct în izolare, unde voi rămâne până în data de 29.03 inclusiv.

Am venit pentru rezolvarea unei probleme urgente, pe care oricum nu am putut să o rezolv. Am preferat să încerc să mă întorc după perioada izolării, cumpărându-mi un bilet de avion la un zbor al Companiei Wizz.air, spre Germania pentru data de 30.03. După cum probabil ştiţi, toate zborurile spre şi din Germania, Franţa - România au fost anulate şi am rămas blocată în România, deşi în Germania mă aşteaptă doi copii minori", a povestit femeia, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

 

"Am copiii acolo... Au nevoie de mine"

 

Românca susţine că nu este singura în această situaţie şi face un apel pentru a se găsi o soluţie pentru cei care trebuie neapărat să se întoarcă peste hotare.

"În situaţia de a nu putea părăsi ţara se află mai multe persoane. Pentru cei care vor să vină acasă din Franţa, Germania, Belgia etc, s-a creat acel culoar prin Ungaria. Pentru cei din Italia au trimis aeronave special pentru ei. La noi, cei blocaţi, nu se gândește nimeni.

Am încercat la Poliţia de frontieră, Consulatul român de la München, Budapesta, fără nicio soluție. Vă rog să înţelegeți că este greu pentru copii, au nevoie de mine, dar şi ceilalţi români care vor să se întoarcă în Germania. Cu siguranţă au motive bine întemeiate, nu ne arde de plimbări", a mai spus românca, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel