Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, amendata pentru că i-a reclamat pe vecinii care își renovau apartamentul 
WhatsApp
O femeie din București, sancționată în luna martie 2020 cu suma de 1.500 de lei pentru apelarea nejustificată a serviciului de urgență 112, a contestat amenda în instanța, cerând anularea ei. Femeia a arătat că în martie 2020, în jurul orei 12.00 se pregătea să îl culce pe copilul în vârstă de doi ani, dar la unul dintre apartamentele învecinate se efectuau lucrări de construcție care produceau un zgomot infernal.
reparatii_apartament

Judecătoria Sectorului 1 a menținut însă amenda de 1.500 de lei, primită de femeie pentru apelarea nejustificată a serviciului de urgență 112. Femeia sunase la 112 să reclame zgomotul produs de vecinii care își renovau apartamentul.

În procesul prin care a cerut anularea amenzii, bucureșteancă a mai arătat că zgomotul a fost constatat inclusiv de polițistul ajuns la față locului, acesta a întrebat-o pe femeie dacă este conștientă de faptul că orele de liniște încep la ora 13:00, iar la momentul sosirii polițiștilor la față locului era "doar" ora 12:50, scrie ziare.com. Femeia s-a aparat spunând "nu este prima dată când vecinii provoacă asemenea zgomote". De asemenea, femeia a mai spus că "lucrările vor continuă și după ora 13:00, cum se întâmplă de obicei".

În susținerea cererii de anulare a amenzii, femeia a mai arătat că "nu a urmărit în niciun moment alertarea nejustificată a autorităților, din contra, apelul la 112 a avut drept scop solicitarea concursului forței coercitive a statului, pentru a-i fi respectat dreptul de a conviețui în liniște alături de fiul sau de numai 2 ani".  Judecătoria Sectorului 1 București a decis menținerea amenzii arătând că "zgomotul determinat de efectuarea lucrărilor de construcție poate atrage răspunderea contravențională a persoanelor în cauza numai în ipoteza în care lucrările de construcție sunt efectuate în timpul programului de liniște".

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel