Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român căutat pentru atentat la securitatea națională a României, depistat în Spania: Extrădat de urgență
WhatsApp
Un cetățean român a fost arestat în municipiul San Andrés del Rabanedo și urmează să fie extrădat de urgență. Pe numele său erau emise două mandate de către instanțele din León, pe lângă cererea judiciară de extrădare, fiind acuzat de infracțiuni care au  pus în pericol securitatea națională a României.

Postul Național de Poliție Local din San Andrés del Rabanedo (Castilia și León) căuta de câteva luni o persoană implicată într-o serie de infracțiuni contra bunurilor: jaf, tâlhărie, avarii și tâlhărie / furt, folosirea fără drept a unui vehicul.

Între timp, autoritățile române notifică extrădarea acestei persoane în caz de localizare, pentru infracțiuni la adresa securității naționale a României. Ancheta a rămas deschisă în ciuda lipsei de informații despre localizarea sa, ceea ce a dus la convingerea că ar putea fi găsit în afara provinciei sau în altă țară.

Luni, 29 martie, polițiștii au fost notificați la un episod de violență de gen după ce individul menționat anterior a apărut la domiciliul partenerei sale, încercând să pătrundă în locuință forțând ușa, adăugând o altă infracțiune la faptele pentru care până în momentul respectiv era investigat. 

Român căutat pentru atentat la securitatea națională a României, depistat în Spania

 

Când la fața locului au apărut agenți ai Poliției Naționale și ai Poliției Locale din San Andrés del Rabanedo, presupusul făptuitor nu se mai afla acasă, fiind arestat a doua zi după un blocaj rutier organizat de Poliția Locală. Deținutul mai avea asupra sa și alte substanțe narcotice și este acuzat de diverse infracțiuni comise în León și San Andrés del Rabanedo.

Pe numele său erau întocmite și două dosare, unul dintre acestea de către Tribunalul pentru minori din León, după ce a evadat dintr-un centru pentru minori în care executa o pedeapsă, precum și o cerere judiciară emisă de o instanță din România  pentru extrădarea sa pentru unele fapte constituind un atentat la Siguranța Națională a României, faptă comisă în urm cu câțiva ani, când se afla în țară.

Deținutul a fost pus la dispoziția Tribunalului Național în vederea extrădării sale de urgență în România, iar măsura reținerii sale în închisoarea Villahierro, Mansilla de las Mulas-León este în vigoare până la intrarea în vigoare a ordinului, potrivit Soria Noticias.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel