Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rezultate alegeri prezidențiale. Astăzi aflăm viitorul PREȘEDINTE al ROMÂNIEI pentru următorii 5 ANI
WhatsApp
Astăzi, la ora 21.00 aflăm primele rezultate ale alegerilor prezidențiale. Cine va conduce țara în următorii 5 ani. Românii au de ales astăzi între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, candidații PNL, respectiv PSD în turul al doilea al alegerilor pentru președinte.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Cele 18.748 de secţii de votare din țară s-au deschis la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. Aproximativ 10% dintre români s-au prezentat la urne până la această oră. Alți peste 400.000 de români din diaspora au votat.

Anul acesta, românii din diaspora au avut la dispoziție trei zile pentru a-și exercita dreptul de vot.

 În competiția pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale au rămas, după votul din 11 noiembrie,  candidatul susţinut de PNL, Klaus Iohannis, care a obţinut în primul tur 37,82% din voturi, şi cel susţinut de PSD, Viorica Dăncilă, care a întrunit 22,26% din sufragii. 

Cetățenii pot vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; titlul de călătorie; carnetul de serviciu militar.

Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel