Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta cu reușită garantată. Cremă de zahar ars cu toate secretele
WhatsApp
Fie că e vorba despre crema de zahar ars, prăjiturile din cofetării sau cele făcute de bunica, fiecare dintre noi are o amintire speciala legată de dulciurile din copilărie. De aceea, ne-am gândit să vă amintim o rețetă de cremă de zahăr ars.   
crema_de_zahar_ars

Crema de zahar ars este un desert fin și delicios. Cum se face cea mai bună cremă de zahăr ars? Se alege forma în care vrem să facem crema și se adaugă în ea o cană cu zahăr. Se pune forma pe foc cu cana de zahăr în ea și se ține la foc mic, amestecând continuu, să nu se ardă zahărul, până se caramelizează complet. Apoi, se rotește vasul, astfel încât glazura să acopere cât mai mult pereții vasului. Se lasă să se răcească puțin. În acest timp adăugam în blender cele 10 ouă, cu 5 linguri de zahăr și omogenizam. Se adaugă laptele și esența de rom și se omogenizează. Se toarnă compoziția în formă și se adaugă stafidele înmuiate în prealabil în puțin lapte.

Într-un alt vas, mai mare decât forma se adaugă apă și se încălzește până devine fierbinte.  Se introduce forma în vas și se da la cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de aproximativ 80-90 minute. Crema se lasă să se răcească peste noapte în forma în care a fost făcută. Înainte de servire se răstoarnă pe un platou.

 

Iată câteva secrete și trucuri pentru reușită garantată

 

Laptele trebuie să fie gras, cu minim 3,5 % grăsime și rece. Zeama de lămâie permite caramelului să fie maleabil mult mai mult timp și atunci veți avea ocazia să tapetați cu grijă pereții cratiței fără să se întărească imediat. Aveți ocazia să-l transferați și într-un alt vas. De exemplu de yena sau un alt material potrivit pentru cuptor.

Tava trebuie să fie cu pereții înalți. Apa trebuie să fie până la jumătatea tăvii folosite. Puneți amestecul cu lapte și oua trecut printr-o sită. Asa veți înlătura eventualele impurități și excesul de spumă. Adăugați o ceșcuță de apă fierbinte la fiecare 30 de minute, astfel veți obține o cremă de zahăr fină.

Lăsați crema de zahar ars să se răcească la temperatura camerei. Dacă o puneți din prima la rece, aceasta se va lăsa.
Dacă veți folosi o cratiță mai mare va trebui să lăsați crema de zahar ars la cuptor pentru mai puțin timp. Spor la treaba și pofta buna la cea mai bună crema de zahar ars!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel