Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reţeaua “Târgu”. „Cărăușii COVID" transportau români în Anglia, cu certificate COVID false: Le dădeau ca pe biletele de microbuz
WhatsApp
Doi tineri din Târgu Frumos, județul Iași, duceau ilegal persoane spre Marea Britanie, cărora le furnizau certificate covid false. Ei au fost reținuți, după ce poliţiştii au descoperit că aceștia își extinseseră afacerea și falsificau certificatele Covid-19. Au motivat că au recurs la asta pentru a "nu-și pierde clientela". 
Foto ILUSTRATIV

Doi tineri din Târgu Frumos care transportau ilegal persoane pe ruta Iaşi - Marea Britanie au fost prinşi de poliţişti falsificând şi certificate verzi Covid-19. Pentru a nu-şi pierde clientela pe acest traseu, cei doi s-au apucat de făcut falsuri privind fie certificatele de vaccinare, fie buletinele de analize care să ateste lipsa virusului, pentru a le oferi numeroşilor clienţi antivaccinişti. Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale, relatează Ziarul de Iași.

Autorităţile ieşene se confruntă cu un val de falsuri ale buletinelor de analize şi ale adeverinţelor de vaccinare anti-Covid, pe fondul scepticismului privind vaccinarea. Zilele trecute, doi indivizi au fost ridicaţi de către poliţişti după ce s-a dovedit că s-au apucat de un nou „business”, adică falsurile privind buletinele de analize care certificau lipsa virusului pentru clienţii lor, pentru a-i duce în Marea Britanie. 

„Cărăușii COVID" transportau români în Anglia, cu certificate COVID false

 

„La data de 21 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Iaşi (Tătăraşi, n.r.) au efectuat două percheziţii domiciliare, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021 doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID-19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Reţeaua “Târgu”: Afaceriștii români dădeau certificatele verzi false ca pe biletele de microbuz

 

Cei doi tineri transportatori ilegali din Târgu Frumos au fost ridicaţi de către poliţişti după ce au falsificat mai multe buletine ale unor ieşeni, pentru a-i putea transporta spre Anglia. Cei doi făceau cărăuşie, pe direcţia Iaşi - Londra, cu microbuze 6 plus 1, care nu necesită autorizare specială de transport persoane precum microbuzele de 8 persoane sau autobuzele. Contra cost, ca să nu le fie afectată clientela, cei doi „ajutau” şi cu buletine non-Covid călătorii care nu erau vaccinaţi, pentru a-i putea transporta la Londra în condiţii de aparentă legalitate.

De asemenea, cei doi făceau transporturi frecvente, aproape regulate, către această ţară, falsificarea adeverinţelor era făcută pentru a putea trece graniţa şi a intra în Marea Britanie. Cei doi, cu vârsta de 26-27 de ani, se numesc Ştefan C. şi Bogdan C.. Acesta din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii Secţiei 4 Tătăraşi, în urma unor percheziţii domiciliare realizate zilele trecute, la domiciliul celor doi din Târgu Frumos. Poliţiştii au mai ridicat telefoane mobile şi mai multe laptopuri, care vor fi percheziţionate informatic. Aceştia falsificau buletinele oficiale emise de instituţiile sanitare prin editare, pe calculator, pe baza unor documente perfect valabile.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel