Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record negativ de temperatură în România, noaptea trecută: -21,5 grade
WhatsApp
Minus 21,5 grade este minima istorică înregistrată în cursul nopţii de duminică spre luni la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud de la Sibiu, Narcisa Milian.
Foto ILUSTRATIV

"Temperatura minimă a fost azi-noapte minus 21 cu 5 grade, la Bâlea Lac, (anterior - n.r.) am avut minus 19 cu 6 în 1986", a explicat Narcisa Milian.

Potrivit acesteia, este singurul record de temperatură negativă înregistrat în cursul nopţii de duminică spre luni din judeţul Sibiu.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează luni şi cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 203 centimetri.

Temperaturi extrem de scăzute în această perioadă. Minima globală

 

Elevii din oraşul Iakutsk din Rusia au fost trimişi acasă din cauza temperaturilor de minus 50 de grade Celsius, au anunţat joi autorităţile locale, potrivit DPA.

Şcolile vor fi închise, iar predarea va continua pentru moment de la distanţă, au precizat autorităţile din oraşul siberian.

Se spune că Iakutsk, situat pe râul Lena în estul Siberiei, este oraşul cu cele mai scăzute temperaturi de pe pământ. Oraşul are o populaţie de peste 200.000 de locuitori.

În decembrie noi recorduri de frig au fost înregistrate în sudul şi vestul Siberiei, cu minus 49 de grade Celsius la Tomsk şi minus 41 grade Celsius în Novosibirsk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel