Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reacția fanilor din Napoli la vestea morții lui Maradona: Fotbalul și-a pierdut Dumnezeul
WhatsApp
Fanii echipei de fotbal SCC Napoli sunt devastaţi de vestea morţii idolului lor, Diego Armando Maradona: „Fotbalul și-a pierdut Dumnezeul! Învață-i pe îngeri cum se joacă fotbal”, scriu ei.

„Întreaga lume așteaptă cuvintele noastre. Dar există oare cuvinte care să exprime durerea pe care o trăim? Acum este momentul pentru lacrimi. Va veni timpul și pentru cuvinte”, este primul mesaj postat pe pagina oficială a fanilor echipei de fotbal SSC Napoli.

În doar câteva minute, mii de suporteri napoletani și-au exprimat durerea cauzată de anunțul morții celui poreclit „El Pibe de Oro".

Napoli a fost echipa la care celebrul jucător argentinian a petrecut cea mai lungă perioadă a carierei sale. Cu el în echipă, Napoli a câștigat Il Calcio pentru prima dată în istoria clubului în 1987, performanță repetată în 1990.

Napoletanii îşi iau rămas bun de la cel care a făcut o lume întreagă să se bucure de fotbal prin mesaje pline de emoţie.

 

Maradona și-a mai condus echipa în calitate de căpitan și spre câștigarea Cupei UEFA (1989), a Cupei (1987) și Supercupei Italiei (1990).

Gaetano Cotugno: „Regele fotbalului, cel care a făcut lumea să se bucure... o bucată de Napoli dispare odată cu tine. Minunat, imens și unic, Diego Maradona. Nimeni altcineva nu va fi vreodată ca tine".
Simone Pavesi: „Ați fost, sunteți și veți fi bastionul nostru, stindardul nostru, stânca noastră, mândria noastră, pasiunea noastră".
Davide Roma: „Regele fotbalului este mort. Sper că noul stadion San Paolo să primească de acum numele său".
Pietro Toscano: „La revedere Diego, astăzi o bucată din istoria noastră a murit cu tine ... o bucată din noi".
Luca Consalvo: „Am avut o avere care nu poate fi exprimată în cuvinte. Cine iubește nu uită".
Luigi Terra: „Astăzi fotbalul și-a pierdut Dumnezeul!!!".

Cuvintele de regret vin chiar și dinspre fanii cluburilor rivale:

 

Mario Bellini: „Salut Diego, sunt milanist, dar am avut norocul să te văd jucând, fără îndoială cel mai mare din toate timpurile, inimitabil. O mare parte a fotbalului dispare odată cu tine".

Alți fani au chiar au găsit şi puterea să glumească.

Simone Montecroci: „Ciao, să îi înveți pe îngeri și pe prietenul tău Escobar cum se joacă fotbal".

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit, miercuri, cel mai probabil din cauza unui stop cardiorespirator.

Ziarul argentinian Clarin vorbește despre „un stop cardiorespirator” suferit de Maradona în casa sa din Tigre, unde s-a stabilit după operația la cap.

Maradona avea 60 de ani și a fost externat de zece zile din spital, după o operație delicată de îndepărtare a unui cheag de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel