Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
RĂSTURNARE de situație în cazul românului care a ucis cu sânge rece o bătrână în Irlanda. Iordache fugea de poliția din Anglia
Alexandru Iordache, românul care a șocat Irlanda după ce a ucis cu sânge rece o bătrână, fugea de poliția din Anglia. 

Alexandru Iordache (46 de ani) a pledat vinovat pentru asasinarea văduvei Rosa Hanrahan, în vârstă de 78 de ani, la domiciliul ei din New Street, Thomondgate, Limerick, Irlanda, în decembrie 2017. La termenul procesului de miercuri, 9 iunie, s-a aflat că Alexandru și Eugen Iordache fugeau din Anglia, unde erau căutați pentru o serie de furturi, atunci când primul a ucis-o pe Rosa Hanrahan.

Alexandru Iordache și fratele său fugeau din Anglia, după ce au comis o serie de furturi

 

Noi detalii ies la iveală în cazul celor doi români. În martie 2018, poliția din Sussex a lansat un apel pentru obținerea unor informații cu privire la locul unde se aflau cei doi. Aceștia au fost prezenți într-un proces desfășurat la Lewes Crown Court, oferind o adresă din Doncaster. Ambii au recunoscut tentativa de furt a unei genți în Newhaven, în iulie 2016 plus o altă tentativă de furt.

Alexandru Iordache a primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare, fiind apoi expulzat, în timp ce Eugen a primit opt ​​luni, cu suspendare.

Alexandru Iordache a fost în cele din urmă extrădat în Irlanda, pe 16 ianuarie 2020, iar poliția l-a arestat pe aeroportul din Dublin și l-a acuzat de asasinarea Rosei Hanrahan.

"Îmi pare rău pentru ce am făcut"

 

Marți, Alexandru Iordache a spus în fața judecătorilor Curții Penale Centrale că "îi pare rău pentru ceea ce a făcut”. El a pledat vinovat acuzației de ucidere, potrivit publicației Sunday World.

Asasinarea lui Rose Hanrahan a provocat un adevărat șoc în comunitatea în care locuia, iar poliția a dislocat efective importante pentru a-l prinde pe ucigaș.

Sora lui Rose, Helen Carmody, a povestit că femeia a fost descoperită moartă pe podeaua camerei sale, cu o eșarfă la gât, de către un alt frate, în dimineața zilei de 15 decembrie.

Ucigașul a intrat în panică, atunci când a intrat în casa acesteia și a găsit-o stând în pijamale și uitându-se la televizor.

"Avea o eșarfă în jurul gâtului, care îi acoperea fața", a declarat Helen. "Presupunem că a fost o spargere. Au intrat prin spatele casei, după ce au făcut o gaură în fereastra bucătăriei" a mai spus femeia.

Iordache a fost identificat prin tehnologia de recunoaștere facială în Europa, după ce a fugit din Irlanda pe un feribot, cu destinația Franța.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?