Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petre Daea a trimis rapoarte false privind producția de porumb. Comisia Europeană s-a sesizat
WhatsApp
Comisia Europenă și Departamentul de Stat American arată că Petre Daea a dat date eronate priviind producția de porumb. Daea a umflat datele cu cu 4 milioane de tone.

Ministrul Agriculturii va trebui să explice cum a ajuns la aceste cifre, anunță B1tv. De asemenea România ar putea fi și sancționată pentru aceste rapoarte.

Rapoartele false sunt trimise de multă vreme dar de câteva luni de zile cei de la Comisia Europeană s-au sesizat că lucrurile nu sunt conforme cu realitatea, plecând de la niște cifre comunicate anterior, la niște producții posibile care puteau să existe în România. S-au cerut lămuriri pe aceste chestiuni, deoarece discutăm de o cantitate foarte mare de porumb care este raportată în plus, respectiv 4 milioane de tone, ceea ce înseamnă foarte mult în balanța comercială a Uniunii Europene, deoarece în funcție de cantitățile de porumb existente în Uniunea Europeană se încheie acorduri comerciale, sau se importă porumb în cantități suficiente în vederea asigurării pentru animale, pentru consumul alimentar, iar în momentul în care s-a constatat că nu există aceste cantități de porumb, evident că cei de la Comisia Europeană s-au sesizat. Altfel ar fi importat porumbul din Argentina, din Brazilia, din celelalte state ca să acopere necesarul. Ei s-au bazat pe porumbul din România, porumb care de fapt nu există. a declarat pentru B1.ro vicepreședintele Comisiei pentru agricultură în Parlamentul European, eurodepăutatul liberal Daniel Buda.

Vorbim de manipularea bursei. Ca să nu mai vorbim de faptul că există ca și infracțiune prevăzută în legislația specială în momentul în care Guvernul comunică date false. Dacă cineva își pune mintea la contribuție poate să dea statul în judecată, fie Guvernul Românei, fie Ministerul, pentru că s-a plecat de la niște informații false. E o chestiune foarte gravă ceea ce s-a întâmplat, să comunici informații false către o instituție europeană. Este o chestiune minimală demisia sau demiterea lui Daea din fruntea Ministerului Agriculturii", a mai spus eurodeputatul liberal Daniel Buda.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel